Maarten Lafeber Challenge Tour
Maarten Lafeber op Royal Golf Club, Kopenhagen
Beeld: Golfsupport.nl

Prima start Lafeber in Kopenhagen

15 mei 2015 GOLF.NL
Op de lange smalle baan van Royal Golf Club wist de Nederlander de eerste ronde van de Made in Denmark Challenge in level par te voltooien. Aan het eind van een winderige dag was het goed voor een gedeeld tiende plaats.
HTML Editor - Full Version

Vijf minuten van downtown Kopenhagen noteerde Lafeber drie birdies, één bogey en één dubbel-bogey. Lang was de 71 krap voldoende voor een plaats bij de beste twintig,  maar aan het eind van de middag beet de concurrentie zich langzaam stuk en steeg Lafeber richting de top-10.

Na Wil Besseling (T-71, +5), die als reserve pas laat in de week groen licht kreeg om naar Denemarken af te reizen, duurt het even voordat de overige Nederlanders in beeld komen op het leaderboard. Tim Sluiter (T-128, +9), Xavier Ruiz Fonhof (T-135, +10) en Daan Huizing (T-152, +14) hadden een totale off-day en staan ver buiten de cutline.    

Ruaidhri (Rory) McGee gaat vooralsnog aan de leiding met een knappe 67 (-4). Meer dan 1.200 enthousiaste toeschouwers zagen hoe JB Hansen de Deense eer hoog hield met een 70 (-1).

 

Leaderboard

 

Video dag 1

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}