George Coetzee
George Coetzee

Coetzee wint op Mauritius

10 mei 2015 Redactie GOLF.NL
George Coetzee is winnaar geworden van de eerste editie van het AfrAsia Bank Mauritius Open. De Zuid-Afrikaan versloeg Thorbjorn Olesen in een play-off.

Drie keer moest George Coetzee zondag de 18de hole van de Heritage Golf Club spelen. Drie keer maakte de 28-jarige Zuid-Afrikaan birdie. De laatste birdie volstond om Thorbjorn Olesen te verslaan op de tweede extra hole van de play-off. 

De Zuid-Afrikaan en de Deen waren na 72 holes allebei op -13 geëindigd. Alleen derde werd Mardan Mamat met een slag achterstand. 

Voor Coetzee is het de tweede zege dit jaar na zijn overwinning in het Tshwane Open. In 2014 won Coetzee ook in eigen land het Joburg Open. Met zijn overwinning in het door drie Tours - European, Asia en Sunshine - georganiseerde evenement, verdiende hij 166.660 euro.

Verliezer Olesen was uiteraard teleurgesteld maar kon onmogelijk heel lang bij de pakken neerzitten. De Deen speelde na een operatie aan zijn hand voor het eerst in drie maanden weer een toernooi. 'Verliezen in een play-off is nooit leuk,' aldus Olesen, 'maar voor de start van dit toernooi had ik zeker niet gerekend op deze klassering. Meteen een play-off spelen in mijn eerste toernooi terug op de Tour is ongelooflijk. Dit is een mooie nieuwe start.'

Video European Tour: hoogtepunten dag 4.

Leaderboard.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}