Juriann van der Vaart Alps Tour
Jurrian van der Vaart had in zijn slotronde maar 24 putts.
Beeld: Golfsupport.nl

Goed slot Van der Vaart

3 mei 2015 Redactie GOLF.NL
Met een fraaie slotronde sloot Jurrian van der Vaart het Tunesian Golf Open als beste Nederlander af.

In Tunesië werd deze week een van de grootste toernooien van het jaar van de Alps Tour gespeeld. Alleen in het laatste toernooi van het jaar is meer geld te verdienen dan de € 70.000 die in Tunesië op het spel stond.

Voor Nederland kwamen de vaste drie spelers in actie: Jurrian van der Vaart, Darius van Driel en Thomas Merkx. Na twee rondes waren het Van Driel en Van der Vaart die de cut haalden en zich het weekend in speelden. Merkx lukte dat na rondes 87 en 78  bij lange na niet. Met een totaal van +21 miste hij de cut op twintig slagen. Van Driel ging het weekend in met een score van -1 en Van der Vaart mocht vanaf -2 proberen terrein te winnen.

Met een 69 in de derde ronde was het Van Driel de met een totaal van -4 de positie van beste Nederlander overnam. Van der Vaart viel met een ronde 73 juist wat terug in het klassement.

In de slotronde was het echter toch Van der Vaart die van de landgenoten het diepst mocht graaien in de prijzenpot. De inwoner  van Breukelen begon wat wisselvallig aan zijn laatste ronde en was +1 voor de dag bij het ingaan van de tweede negen holes. Die speelde hij echter foutloos en met vijf birdies kwam hij op een dagtotaal van 68 (-4) en een totaal van -5. Dat was goed voor een gedeeld 18de plek, een slag buiten de top-10.

Darius van Driel maakte in de slotronde drie birdies en drie bogeys. Met zijn totaal van -4 eindigde hij als gedeeld 29ste.

De overwinning in Sousse ging naar Josh Loughry. De 25-jarige Engelsman had na een goede laatste ronde 66 (-6) minmaal drie slagen voorsprong op de rest van het veld.

Leaderboard Alps Tour Golf


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}