Weer een grote zege voor Rory McIlroy
Beeld: Getty Images

McIlroy wint WGC-Match Play

4 mei 2015 Redactie GOLF.NL
Rory McIlroy heeft zondag het World Golf Championship-Cadillac Match Play gewonnen. In de finale versloeg hij de Amerikaan Gary Woodland met 4&2.

Het Cadillac Match Play Championship werd dit jaar op een andere baan gespeeld (TPC Harding Park in San Francisco) en had een nieuwe opzet zodat alle spelers de eerste drie dagen te zien waren en in de hoop dat televisiekanonnen niet vroegtijdig werden uitgeschakeld. Er is veel discussie of deze nieuwe opzet van de Tours – een round-robin groepsfase – geslaagd is, maar in elk geval drong de nummer 1 van de wereld door tot de finale en versloeg hij ook in de laatste ronde zijn tegenstander.

Rory won eerst de groepsfase en daarna was hij met 6&5 te sterk voor Hideki Matsuyama, die de poule met Joost Luiten had gewonnen. In de kwartfinale versloeg McIlroy de Engelsman Paul Casey, de KLM Open-kampioen, op de 22ste hole (deze partij kon pas zondagochtend afgemaakt worden). Jim Furyk was zondag in de halve finale het volgende slachtoffer van McIlroy (de Noord-Ier won dankzij een birdie-birdie-eagle finish met 1 up) en toen volgde Woodland.

Tien zeges voor zijn 26ste verjaardag

Rory McIlroy heeft nu tien wedstrijden van de PGA Tour gewonnen (en elf van de European Tour). Hij viert maandag (4 mei) zijn 26ste verjaardag en heeft daarmee net op tijd een prestatie van Tiger Woods en Jack Nicklaus geëvenaard: minimaal tien zeges op de PGA Tour voordat ze 26 werden.

Eerder dit voorjaar werd McIlroy vierde in de Masters, die gewonnen werd door Jordan Spieth. De Amerikaanse Masters-kampioen overleefde de groepsfase niet.

De troostfinale tussen de Amerikaan Fyryk en de Engelsman Danny Willett werd gewonnen door de laatste: 3&2.

Joost Luiten in The Players

Joost Luiten won in de groepsfase van Kevin Na (op de 19de), verloor van Hideki Matsuyama (2 up) en won van Alexander Levy (1 up). Matsuyama won alle partijen in de groep van Luiten en ging dus door.

Luiten doet deze week mee aan The Players Championship op TPC Sawgrass. Hij is op de wereldranglijst gezakt van de 44ste naar de 45ste plaats.