Jurgen Boon, Monique Kalkman, Richard Kluwen en NGF-coach Edward de Jong
Richard Kluwen
Monique Kalkman

Kluwen netto winnaar in EC Wheelchair Golfers

20 mei 2015 Redactie GOLF.NL
Richard Kluwen heeft het netto klassement van de European Challenge for Wheelchair Golfers gewonnen. Monique Kalkman was bruto de beste Nederlander, ze werd derde.

Het kampioenschap is een officieus EK voor mensen die vanwege een fysieke beperking alleen kunnen golfen in een rolstoel of een paragolfer, een apparaat speciaal ontwikkeld voor golf. 

Er werd gespeeld in twee categorieën: bruto (stableford tegen par) en netto (stableford met handicapverrekening). Richard Kluwen mocht alleen meedoen in de netto categorie omdat hij nog kan staan op zijn benen. 

In de tweede ronde waren de omstandigheden door veel wind heel moeilijk. Kluwen bracht echter een score van 36 punten binnen. Met een sterke birdie-par finish werd hij de netto winnaar. 

Kluwen heeft MS (multiple sclerose) en speelt pas sinds een jaar in een paragolfer. Zijn spel van tee tot green was volgend NGF-coach Edward de Jong uitermate verzorgd en op de belangrijke momenten wist hij de putts te maken.

Bruto

Monique Kalkman had woensdag de beste bruto score van de dag (14 punten) waardoor ze op de derde plaats eindigde. Na de eerste ronde was ze vierde. Jurgen Boon werd vijfde in het bruto klassement. 

Het kampioenschap werd gespeeld op Club de Golf Terramar in Sitges, bij Barcelona.

Scores en informatie: golfterramar.com/european-challenge.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}