Graeme McDowell schoot vorig jaar met een 67 in de slotronde van de 7de naar de 1ste plaats.
Beeld: Getty Images
Angel Cabrera heeft als bijnaam "El Pato" (de Eend) vanwege zijn waggelende loopje.
Beeld: Getty Images
Anne van Dam speelde tot nu toe vijf toernooien op de LET en haalde twee keer de cut.
Beeld: LET / Tristan Jones
Darius van Driel staat eerste op de Order of Merit van de Alps Tour.
Beeld: Tristan Jones

Wie speelt waar? Week 27

29 juni 2015 Redactie GOLF.NL
Een voorbeschouwing op de toernooien deze week.

2-5 juli European Tour: Alstrom Open de France, Le Golf National, Parijs, Frankrijk

Het Frans Open staat elk jaar weer garant voor een spannend weekje golf. Dat komt voornamelijk door de baan van Le Golf National en dan vooral het slot. De baan die in 2018 gastheer is van de Ryder Cup heeft vier uitstekende slotholes waar altijd het nodige gebeurt. Graeme McDowell maakte vorig jaar een bogey op de slothole, maar was desondanks de beste dankzij een slotronde 67 (-4).

Het baanrecord is in handen van Martin Kaymer. Hij maakte in 2009 in de openingsronde een 62 (-9). Kaymer is ook dit jaar aanwezig, net als Lee Westwood, Jamie Donaldson, Danny Willet, Victor Dubuisson en 23 andere Fransen.  

Prijzengeld: € 3.000.000. TV: Vier dagen lang op Sport1 Golf. 

Leaderboard 

2-5 juli PGA Tour: The Greenbrier Classic, The Old White TPC, White Sulphur Springs, WV, VS

Een jaar geleden was het Angel Cabrera die in West Virginia zijn eerste niet-Major op de PGA Tour won. dankzij 64-64 in het weekend bleef hij George McNeill (die de laatste dag een 61 maakte) twee slagen voor. 'El Pato' maakte birdies op elf en twaalf en holede uit voor eagle op hole dertien. Hij maakte het nog spannend met late bogeys, maar met een birdie op zeventien was hij zeker van de zege. 

Een interessant feitje over de baan: de achtste hole is ontworpen met de par-3 vijftiende van North Berwick in Schotland in het achterhoofd, de dertiende lijkt op de par-4 zeventiende van Prestwick in Schotland en de vijftiende lijkt op de par-3 elfde van de Old Course in St Andrews, ook in Schotland.

Prijzengeld: $ 6.700.000. TV: Vier dagen lang op Sport1 Golf. 

Leaderboard 

2-5 juli Challenge Tour: AEGEAN Airlines Challenge Tour, Hartl Resort, Bad Griesbach, Duitsland

Een van de kleinere toernooien in het schema van de Challenge Tour en daardoor is er in het spelersveld ook weer eens ruimte voor voormalig nummer 1 van de wereld (in tennis) Yevgeny Kavelnikov om mee te doen. De Rus speelde al tientallen keren mee in Challenge Tour toernooien, maar haalde nog nooit de cut.

De Nederlanders Maarten Lafeber, Tim Sluiter en Wil Besseling zijn aanwezig. Lafeber werd vorige week zesde in de Scottish Hydro Challenge en maakte daarmee op de Road to Oman Ranking een mooie sprong naar de 34ste positie. 

Prijzengeld: € 170.000,- TV: niets

Challenge Tour Leaderboard 

2-5 juli Ladies European Tour: ISPS HANDA Ladies European Masters, Buckinghamshire Golf Club, Buckinghamshire, Engeland

Een belangrijk toernooi op de Ladies European Tour bij het hoofdkantoor in Buckinghamshire. Ook Anne van Dam doet mee. Ze kwam tot nu toe vijf keer in actie en haalde twee keer de cut. Haar beste resultaat was een 60ste plek in haar eerste toernooi in Australië. In het Deloitte Ladies Open begon Van Dam goed, maar haalde ze na een slechte tweede ronde alsnog de cut niet.

Prijzengeld: € 500.000 TV: niets

LET leaderboard

1-3 juli Alps Tour: Flory van Donck Trophy, Golf du Mont Garni, België

Een bijna thuiswedstrijd voor de Nederlandse spelers op de Alps Tour. Darius van Driel Jurrian van der Vaart en Thomas Merkx spelen mee in de Flory van Donck Trophy in het zuiden van België. Van Driel is uitstekend bezig op de Alps Tour. De eerstejaars professional haalde in drie van zijn laatste vijf toernooien een top-5 notering en staat achtste op de Order of Merit.

Prijzengeld: € 40.000,- TV: niets

Alps Tour leaderboard

}