Joost Luiten
Joost Luiten was van plan flink onder par te scoren op moving day, maar het pakte anders uit.
Beeld: Golfsupport.nl

Slechte derde ronde Luiten

27 juni 2015 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten had geen beste derde dag tijdens het BWM International Open. De Nederlander leverde vijf slagen in met een ronde 77 (+5).

Nadat Joost Luiten zich in de tweede ronde in Duitsland met vier slagen had verbeterd, had hij de hoop om in het weekend flink laag te gaan en alsnog een mooie notering te behalen. Die hoop bleek al snel in de derde ronde ijdel.

Luiten maakte al snel in de ronde twee bogeys en was +1 bij het in gaan van de tweede negen. Na een triple bogey op de par-4 tiende was de hoop op een goede score al wel verkeken, maar na nog eens een double bogey op de laatste hole en een score van 77 (+5) is Luiten ineens gedeeld laatste in het klassement. Luiten speelt normaal goed in het toernooi in München, in zijn laatste drie optredens eindigde hij als elfde, derde en tiende.

'Het was een waardeloze dag en score', zei Luiten na afloop. 'Die bogey op 3, dat kan gebeuren. Bogey op 6: ik sla een ijzer-4 naar de green die een steen voor de green raakt en naar links het water in schiet, weer een bogey. Op 10 sla ik van midden fairway een shank en dan maak je een triple! Die klap kwam ik niet meer te boven en dan eindig je met een mooie dubbel op 18 om het feest compleet te maken. Het lukt om het moment gewoon niet wat ik in me hoofd heb. Tijd voor wat rust en trainingsuren de komende weken!'

Bovenaan het leaderboard wordt wel goed gescoord. Carlos del Moral kwam in de ochtend tot een 65 (-7) waarmee hij 34 plaatsen in het klassement steeg tot een gedeeld vijfde positie. 

Bovenaan is de leiding in handen van James Morrison. Met een totaal van -16 heeft de Engelsman een voorsprong van twee slagen op zijn landgenoot Chris Paisley. Thongchai Jaidee volgt op drie slagen.

Leaderboard European Tour.

Video: hoogtepunten dag 3.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}