Joost Luiten
Joost Luiten op dag twee van het BMW International Open: een eagle, vier birdies en twee bogeys.
Beeld: Golfsupport.nl

Luiten herpakt zich, 38e na dag 2

26 juni 2015 Redactie GOLF.NL
Luiten speelde op dag twee van het BMW International Open in München stukken beter dan in zijn eerste ronde, die door een slecht slot niet meer opleverde dan een ronde level par. De Nederlander is gedeeld 38ste.

Op Golf Club München Eichenried steeg Luiten met een 68 (-4) 46 plaatsen. Hij stond na dag 1 onder de cutline.

Luiten startte op hole tien vrijdagochtend en zei donderdag al wat hem te doen stond op de niet moeilijke spelende par-72 zourse: 'de baan afbreken'. Na zeven holes stond de Nederlander met een birdie en een bogey nog level par, en was er nog geen sprake van 'afbreken', maar met een birdie op 17 en een eagle op 18 dook Luiten onder par. Op de tweede negen won Luiten nog een slag en tekende uiteindelijk voor een ronde in 68 slagen.

'Gister baalde ik flink na afloop van mijn ronde,' zei Luiten na zijn ronde. 'Ik maakte een stomme fout op hole zestien en daardoor ging ik met een slecht gevoel de baan af. Je weet dat je dat soort dingen snel moet vergeten en door moet, dus vandaag ben ik gewoon weer opnieuw begonnen. Ik speelde vandaag goed, maar de score had echt nog wel wat beter gemoeten want het is prijsschieten hier. Je kunt eigenlijk wel zeggen dat de par 69 is in plaats van de 72 die er voor staat.'

Rafael Cabrera-Bello

De koppositie - acht slagen beter dan Luiten - is in handen van Rafael Cabrero-Bello, die op dag twee verder ging met waar hij mee bezig was: birdies maken. Na een 65 volgde een 67 voor een totaal van -12. 

James Morrison is tweede met een slag meer.

Martin Kaymer miste de cut op twee slagen, Henrik Stenson is gedeeld dertiende. Stenson staat met -6 zes slagen achter op de leider.

Leaderboard European Tour.

Video: hoogtepunten dag 2.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}