Rijk aan vogels

Boek over vogels op Het Rijk van Nijmegen

24 juni 2015 Redactie GOLF.NL
Herman Berteler heeft een boek geschreven over de vogelstand op golfbaan Het Rijk van Nijmegen: 'Rijk aan vogels'.

Berteler toont in deze rijk geïllustreerde uitgave in woord en beeld de grote verscheidenheid aan vogels. Golfbaan Het Rijk van Nijmegen is gelegen op de rand van een stuwwal tussen Nijmegen en Groesbeek. Het gebied bestrijkt ongeveer 150 hectare. De golfbaan biedt met de variatie aan leefgebieden gastvrijheid aan stand- en trekvogels, zomer-, winter- en dwaalgasten.

Naast de beschrijving van de vogels gaat Herman Berteler in op de topografische aspecten van de golfbaan, die de aanwezigheid van zoveel vogels verklaren. Het boek wordt afgerond met aanbevelingen om de vogelstand op dit territorium (en op andere golfbanen) te behouden.

Het boek sluit aan op de activiteiten van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) die eerder dit jaar de uitgave 'Vogels en golfbanen' publiceerde, een leidraad hoe golfbanen vogelvriendelijker kunnen worden ingericht. Dit handboek volgde op het project van Vogelbescherming Nederland en de NGF-pilot ‘Committed to Birds’, waaraan zeven golfbanen hebben meegewerkt, waaronder Het Rijk van Nijmegen.

Herman Berteler (1947) houdt zich al geruime tijd actief met de natuur bezig en heeft vele projecten uitgevoerd die met de open 'ruimte' en 'natuur' te maken hebben. Hij fotografeert al jaren vogels.


Titel: Rijk aan Vogels (Vogels in Het Rijk van Nijmegen).

197 pagina’s, hardcover (€34,60)

ISBN 978 9462 5403 30

Verkrijgbaar bij anoda.nl (uitgeefplatform voor de groene sector).


Rijk aan vogels

}