Van Driel
Van Driel staat achtste op de Order of Merit van de Alps Tour. De beste vijf aan het eind van het seizoen krijgen (beperkt) speelrecht op de Challenge Tour.
Beeld: Golfsupport.nl

Van Driel achtste in Frankrijk

28 juni 2015 Redactie GOLF.NL
Met een derde 70 op rij is Darius van Driel achtste geworden in La Mirabelle d'Or Open.

Van Driel begon de dag op Golf de la Grange aux Ormes met een achterstand van vijf slagen op leider Harry Casey. Op hole twee wist de professional snel een birdie te maken, maar kon op de eerste negen holes niet meer slagen op par winnen om zo de druk op de leiders nog wat verder op te voeren.

Ook na achttien holes op de baan bij Metz stond de teller op -1 voor een ronde in 70 slagen en een achtste plaats in het toernooi over 72 holes. Harry Casey won het toernooi en gaat tevens aan de leiding in de Order of Merit.

'Het was deze week niet goed genoeg om echt mee te doen voor de overwinning,' zei Van Driel na afloop. 'De eerste ronde houd ik het goed bij elkaar, maar het vervolg met drie keer een 70 is niet voldoende om hier te winnen. De baan droogde deze week flink uit waardoor veel afslagen in de semirough rolden. Van daaruit sloeg ik ze gewoon niet dichtbij genoeg om birdies te maken.'

Volgende week speelt Van Driel nog dichter bij huis, namelijk in België. 'Mijn coaches zijn er dan ook. Wellicht dat zij nog dingen zien die beter kunnen.'

De achtste plaats betekent dat Van Driel in de laatste vijf starts vier keer in de top-10 eindigt, waarbij hij twee keer het zilver mee naar huis nam. Om dan geduldig te blijven, en niet te gaan forceren voor die eerste overwinning, is soms lastig. 

'Ik ben wel iemand die op een gegeven moment op zoek gaat naar die birdies. Linksom of rechtsom, dus wat meer risico nemen,' aldus Van Driel.

Jurrian van der Vaart, naast Van Driel de andere vaste Nederlandse kracht op de Alps Tour, werd deze week gedeeld tweede op de Wouwse Plantage in een wedstrijd van de PGA Holland, maar speelt volgende week net als Van Driel weer in België. 

Uitslag

Order of Merit Alps Tour


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}