Inbee Park
Geen repeat voor Inbee Park, maar een Threepeat!
Beeld: Getty Images

Derde PGA Championship op rij Inbee Park

15 juni 2015 Redactie GOLF.NL
Inbee Park won voor het derde jaar op rij het KPMG Women's PGA Championship, haar zesde major-overwinning in totaal.

Eigenlijk was er in de laatste ronde geen vuiltje aan de lucht voor Park. De Koreaanse begon de dag met een voorsprong van twee slagen op haar talentvolle landgenote Sei Young Kim en die naderde haar op hole acht tot een slag, maar met een double bogey op negen was het toernooi eigenlijk wel gespeeld.

Park maakte op de negende juist een birdie en kwam zo op vier slagen voorsprong. Nog eens twee birdies op de tweede negen van de baan zorgden uiteindelijk voor een overwinningsmarge van vijf slagen.

'Het voelt geweldig', zei Park na afloop. 'Het voelt geweldig om hier drie keer op rij te winnen. Dat ik dankzij deze overwinning naast grootheden als Annika Sorenstam en Patty Berg kom - legendes in golf - en in de geschiedenisboeken van dit toernooi kom, maakt me extreem trots en ik kan nog niet geloven dat ik het zojuist gedaan heb.'

Met haar overwinning stijgt Park zeer waarschijnlijk (weer) naar de eerste plaats op de wereldranglijst en zal ze ook de eerste plaats op de money list en de Rolex Player of the Year rankings innemen.

De tweede plaats ging naar Sei Young Park en Lexi Thompson eindigde na een uitstekende 66 (-7) nog op de derde plaats. Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel misten in New York de cut.

Uitslag


en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

}