Dewi-Claire Schreefel
Dewi-Claire Schreefel mist in haar vijfde Brits Open de cut.
Beeld: Golfsupport.nl

Schreefel mist cut op Turnberry

31 juli 2015 Redactie GOLF.NL
Dewi-Claire Schreefel is er niet in geslaagd om de cut te halen in het Ricoh Women's British Open. Na een 76 (+4) op donderdag volgde er op vrijdag een 75 (+3) voor een totaal van +7. Dat wat twee slagen te veel.

In moeilijke omstandigheden begon Schreefel haar ronde op vrijdagochtend met een bogey. Het restant van de eerste negen holes was uitstekend met twee birdies en slechts een bogey voor een doorkomst in 36 slagen. 

Op de tweede negen hield de speelster uit Diepenveen het ook goed bij elkaar, maar ze moest op de vijftiende en zestiende hole een bogey en double bogey noteren. Met twee parren als slot stond er een 75 (+3) op haar kaart.

'Vandaag was eigenlijk hetzelfde verhaal als gister', zei Schreefel na afloop. 'Vandaag loop ik gewoon achter de feiten aan. Ik speelde vandaag beter, in moeilijkere omstandigheden. Level par vandaag was waarschijnlijk nog genoeg geweest, maar helaas laat ik de laatste paar holes slagen liggen. In dit weer is +3 vandaag redelijk, maar na gister moest het gewoon nog een stuk beter om de cut te halen. Het spel is gewoon veel te wisselvallig en ik sta niet met overtuiging op de tee. Op dat gebied loop ik achter de feiten aan, de bal moet immers goed van de tee om de hole normaal te kunnen spelen,' aldus een teleurgestelde Schreefel.

In de avond bleek dat een ronde level par voor de Nederlandse inderdaad voldoende was geweest voor het halen van de cut, die uiteindelijk op +5 kwam te liggen.

Suzann Pettersen gaat knap in de leiding op -7 en wordt gevolgd door een viertal speelsters op -5. 'Ik voelde dat ik honderd procent controle had over de bal, de balvlucht, de spin; alles wat je nodig hebt in dit soort omstandigheden,' zei tweevoudig majorwinnaar Pettersen.

Michelle Wie moest opgeven nadat haar enkelblessure te hevig werd na een misstap op de dertiende tee.

Leaderboard


en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

}