Daan Huizing
Daan Huizing: 'De eerste horde is genomen. Nu is het een kwestie van naar voren blijven kijken'
Beeld: Getty Images

Huizing houdt stand

31 juli 2015 Redactie GOLF.NL
Met een ronde in 71 slagen heeft Daan Huizing zijn positie behouden in de subtop van het Madeira Islands Open. Op een totaalscore van -5 staat de Nederlander op een gedeeld 23ste plaats en haalde hij als enige landgenoot de cut.

'Ik had het gevoel dat het allemaal wel wat ingewikkelder speelde, maar als je de scores ziet valt het wel mee', zei Huizing na zijn vroege ochtendronde die later op de dag minder goed was dan verwacht. 

'Ik zat denk ik gewoon aan de verkeerde kant van het veld deze twee dagen. Het is gewoon moeilijk en ik speel nu gewoon strak', aldus een vermoeide Huizing over de zware omstandigheden op Madeira. 'Gister waaide het hard, maar vandaag waaide het nog harder. Ik startte als eerste en toen ik klaar was met lunchen was de wind aardig gaan liggen. Als het zo hard waait, dan maakt het niet uit van welke kant de wind komt, want dan is het op elke hole moeilijk om de bal op de green te houden. Op achttien lag ik lastig en maak ik bogey maar daar lig ik niet wakker van. Het was pittig en dat merk ik nu ook wel. Dit heeft veel energie gekost dus ik ga zo even slapen voor het eten.' 

De man uit Soest zal er als Challenge Tour speler op gebrand zijn om hoog te eindigen in het lucratieve co-sanctioned toernooi van de European Tour. 'Hier tikt het wel aan als je het goed doet,' zei hij. 'De eerste horde is genomen. Het is belangrijk dat je er bij zit en nu is het een kwestie van naar voren kijken.'

Tim Sluiter had tot laat in zijn ronde uitzicht op het halen van de cut. De Nederlander bracht als een van de laatste spelers op de baan een goede 70 binnen. Helaas was dit - na een 73 op donderdag - een slag te veel voor het halen van het weekend op Madeira.

Maarten Lafeber zal de afgelopen twee dagen snel willen vergeten. De KLM Open kampioen noteerde tweemaal een 73 op de baan van Santo Da Serra, staat daarmee buiten de top-100 en is er in het weekend niet bij.

De leiding is op -11 in handen van Sam Walker (Eng) en Pontus Widegren (Zwe).

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}