Michelle Wie
Dewi-Claire Schreefel is in goed gezelschap, ook Michelle Wie tekende voor een 76.
Beeld: LET/Tristan Jones

Schreefel: 'Het spel is gewoon niet goed genoeg'

30 juli 2015 Redactie GOLF.NL
Dewi-Claire Schreefel baalde van haar score in de eerste ronde van het Women's British Open. Hyo Joo Kim gaat aan de leiding.

Op Turnberry Resort in Schotland (je weet wel, met die vuurtoren) spelen de dames van de LET en de LPGA hun vierde Major van het jaar. In het Women's British Open is Dewi-Claire Schreefel de enige Nederlandse deelnemer. Christel Boeljon speelt in verband met persoonlijke omstandigheden niet mee.

Schreefel kende niet de start die ze graag had gewild. De in Amerika woonachtige speelster begon haar ronde met een bogey op de openingshole en voegde er op de achtste nog één aan toe. 'Het was hangen en trekken om die score bij elkaar te harken, dus dat zou nog ok zijn geweest, maar het einde was niet goed', aldus Schreefel.

Dat einde bestond uit een double bogey op zestien, een birdie op zeventien en een bogey op achttien. 'Op zestien sla ik echt een slechte bal naar binnen die in het water komt en maak ik dus een double. Eindigen met een drieputt op de laatste hole is natuurlijk ook jammer.' 

Waar het aan ligt dat het dit seizoen niet loopt zoals Schreefel zou willen, weet ze zelf ook niet. 'Het spel is de ene dag beter dan de ander, maar overall is het gewoon niet goed genoeg. Er is geen pijl op te trekken. De problemen beginnen vanaf de tee en mijn ijzers zijn ook niet constant. De ene dag sla ik ze goed en de andere niet. Het enige dat wel loopt is het korte spel en het putten, maar voordat je daar bent loop je vaak al achter de feiten aan.'

In het klassement staat de Diepenveense met haar score van +4 op de gedeeld 117de positie. De cut ligt na de eerste ronde op level par, dus alleen met een zeer goede tweede ronde heeft Schreefel nog kans op het halen van het weekend.

Bovenaan het leaderboard staat Hyo Joo Kim. Ze slaagde erin om geen enkele slag in te leveren op de lastige baan van Turnberry en won er zeven: vijf birdies en een eagle op de par-5 veertiende. Kim wordt op de voet gevolgd door nummer twee van de wereld Lydia Ko en de Amerikaanse Christie Kerr. Zij maakten beiden 66 (-6).

Leaderboard 

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

}