Maarten Lafeber
Zo grijs als de lucht in maart was, zo blauw is hij in juli.
Beeld: Getty Images

Huizing goed van start op Madeira

30 juli 2015 Redactie GOLF.NL
Daan Huizing is het Madeira Islands Open begonnen met een ronde 68 (-4) en staat maar twee slagen buiten de top-5. Lafeber en Sluiter speelden boven par.

In maart van dit jaar zou het Madeira Islands Open het eerste toernooi op de kalender van de Challenge Tour zijn. Het werd echter het tweede toernooi in de historie van de European Tour dat in verband met zeer slechte weersomstandigheden in zijn volledigheid werd afgelast. Gelukkig werd het toernooi heringedeeld en kan er nu alsnog gespeeld worden in goed weer.

Daan Huizing begon van de drie aanwezige Nederlanders het sterkste. De nummer 34 van de Race to Oman kwam in de middag in actie en voltooide zijn ronde in 68 slagen (-4). Huizing won slagen op 1, 3, 5, 11 en 18 en leverde er een in op hole 15. Nadat een groot deel van de spelers zijn ronde heeft voltooid staat hij daarmee op een gedeeld achttiende plaats. De top-4 is echter maar twee slagen uit zicht.

Maarten Lafeber en Tim Sluiter waren er ook in maart bij, maar wisten bij de herstart van het toernooi in juli geen gebruik te maken van de goede omstandigheden. 'Ik maakte geen enkele putt vandaag, maar dat is geen excuus voor deze slechte score', schreef Maarten Lafeber op Twitter. Hij vond dat hij veel beter van de goede omstandigheden had moeten profiteren en lager had moeten scoren dan de 73 (+1) die hij maakte: 'Morgen heb ik een lage score nodig.'

Ook Tim Sluiter wist het niet van de par van de baan te winnen. Met nog twee holes te gaan was hij één onder par, maar door bogeys op acht en negen (hij startte op tien) eindigde Sluiter toch nog boven par. 'Elke week vind ik weer een manier om mezelf te frustreren. Het is zo irritant om zo te finishen terwijl ik de hele dag goed sta te spelen', aldus een gefrustreerde Sluiter.

Veel beter zal Nacho Elvira zich voelen. De nummer 4 van de Race to Oman leverde een kaart in met tien parren en acht birdies. Op -8 heeft hij voorlopig een slag voorsprong op winnaar van vorige week Ryan Fox en Sebastien Gros.

Leaderboard


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.



}