Dewi Weber
Dewi-Weber kan terugkijken op een goed IEAK. De 19-jarige amateur eindigde als zevende in een veld van Europese topamateurs.
Beeld: Golfsupport.nl

Weber 7e op IAEK, Ji 11e op EYM

26 juli 2015 Redactie GOLF.NL
Dewi Weber is als zevende geƫindigd op het Internationaal Europees Amateur Kampioenschap.

De speelster van de Noord-Nederlandse had 71 slagen nodig voor haar vierde ronde. Dankzij een eagle op de par-5 veertiende van GC Murhof in Oostenrijk bracht de 19-jarige amateur wederom een ronde onder par binnen voor een paar plaatsen winst in het klassement. Rondes in 69, 73, 67 en 71 slagen leverde een eindtotaal op van -8 en een knappe zevende plaats.

Roos Haarman wist met een 75(+3) op de laatste dag geen plaatsen meer te winnen op het leaderboard en eindigde als 55ste. Zhen Bontan kwam niet meer in actie na haar gemiste cut op vrijdag.

'De laatste dag was redelijk,' zei coach Richard Kind over de prestaties van de Nederlandse dames op zaterdag. 'Roos had een mindere tweede negen en Dewi speelde een goed slot op een dag waarop niet zoveel wilde lukken. Dewi eindigt bij de beste zeven speelsters van Europa. Dan weet je dat je op de goede weg zit. Roos en Zhen hebben zich als rookies kunnen meten met de beste speelsters van Europa en hebben een goede week gehad.'
Eindstand

Jerry Ji elfde in Zwitserland

In de European Young Masters, een internationaal toernooi voor topamateurs, heeft Jerry Ji een gedeeld elfde plaats behaald.

Op Domaine Impérial ging de 15-jarige amateur rond in 76, 70 en 76 slagen voor een totaal van +6. Mike Toorop noteerde rondes in 77, 84 en 70 slagen voor een gedeeld 31ste plaats.

Bij de Girls behaalde Jennifer Sepers een zestiende plaats. De 15-jarige amateur van Broekpolder steeg met een derde ronde in 74 slagen - en een totaal van +12 - naar een plek in de top-20. Leeftijdsgenoot Mayka Hoogeboom verbeterde haar positie eveneens met een ronde in 78 slagen, maar moest genoegen nemen met een plaats in de achterhoede (+28, T41).

Als team eindigde Nederland, in een veld van 27 deelnemende landen, op de vijftiende plaats.
Eindstand

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}