Suzann Pettersen
Suzann Pettersen aan kop
Beeld: LET

Van Dam 33e, Pettersen 1e

25 juli 2015 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam heeft met een ronde 72 op zaterdag ruim de cut gehaald in het Aberdeen Asset Management Ladies Scottish Open. Suzann Pettersen gaat aan kop.

Anne van Dam begon het toernooi op Dundonald Links met een ronde 77 maar speelde zaterdag goed: vijf bogeys maar ook vijf birdies voor een ronde 72 (par) en een totaal van +5. Ze is na twee van de drie ronden gedeeld 33ste, en staat elf slagen achter op de leider.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Van Dam speelt deze week haar zesde toernooi van de Ladies European Tour sinds ze pro is en het is de derde keer dat ze de cut haalt. In de RACV Ladies Masters werd ze 60ste en in de Lalla Meryem Cup 68ste.

Het driedaagse toernooi wordt gespeeld in de vorm van een pro-am; de 80 pro’s die meedoen spelen met een amateur of celebrity voor een teamklassement. Van Dam speelt in de pro-am samen met Golf Team Holland-manager Pieter Bijnen.

De Noorse Suzann Pettersen staat met 68-70 (-6) op de eerste plaats in het klassement voor de pro’s. Holly Clyburn, oud-kampioen van het Deloitte Ladies Open, is tweede met vier onder par.

De 18-jarige Lydia Ko, niet lang geleden nog nummer 1 van de wereld, maakte 73 na een 68. Ko staat nu drie slagen achter op Pettersen. Laura Davies is gedeeld vierde.

Leaderboard (pro’s en teams).

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}