anne van dam
Anne van Dam staat na een 77 (+5) op plaats 55 in het Ladies Scottish Open op Dundonald Links.
Beeld: Golfsupport.nl

Van Dam 55e in Schotland, Weber goed op IAEK

24 juli 2015 Redactie GOLF.NL
Na een ronde in 77 slagen staat Anne van Dam op de 55ste plaats in het Aberdeen Asset Management Ladies Scottish Open.

De jonge professional kon in de eerste ronde op Dundonald Links drie bogeys en een dubbel-bogey op haar kaart schrijven. Ondanks dat de uit Arnhem afkomstige speelster geen birdies kon maken, voelde het spel goed.
‘Het begin was rottig met een drie-putt en een drive naast de fairway die we niet meer konden vinden. Daarna heb ik lekker gespeeld en veel kansen gecreëerd maar niks gemaakt. Heb een goed gevoel over mijn spel en heb zin in een mooie dag morgen!’ aldus Van Dam, die in pro-am vorm samen speelde met manager Pieter Bijnen en Percy Tjan.
De leiding is in handen van het 18-jarige fenomeen en de publiekstrekker Lydia Ko. De voormalig nummer 1 van de wereld uit Nieuw-Zeeland had 68 (-4) slagen nodig, evenveel als collega-publiekstrekker Suzann Pettersen (nummer 7 op de wereldranglijst). De Française Celine Herbin bezet alleen de derde plaats.
Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

IAEK

Dewi Weber, Roos Haarman en Zhen Bhontan spelen deze week het Internationaal Europees Amateur Kampioenschap in het Oostenrijkse Murhof. Dewi Weber speelde goed op vrijdag en dankzij een 67(-5) in de derde ronde steeg ze naar een gedeeld achtste plaats. Webers totaalscore is -7 terwijl de leider met nog een ronde te gaan op -12 staat. 

Teamgenoot Roos Haarman zette de stijgende lijn door met een 71 (T49). Zhen Bontan verbeterde ook ten opzichte van de voorgaande ronde, maar miste de cut na een 74 en een totaalscore van +14. 

Coach Richard Kind: 'Ze hebben zich allemaal goed verbeterd. Het is leuk om te zien dat ze allemaal erg gemotiveerd zijn. Dewi heeft hele goede ballen geslagen en kon makkelijk nog drie slagen van haar totaal afhalen. Roos speelde minder maar brengt toch een goede ronde onder par binnen. En dat is waar het om draait in golf: scoren. Zhen heeft zich elke dag verbeterd, en ook vandaag was dat weer zo. Op de greens heeft ze wat slagen laten liggen, en wat dat betreft is ze een ervaring rijker.'

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}