Beeld: Bert van der Toorn
Beeld: Bert van der Toorn
Beeld: Bert van der Toorn

Video: 330+ meter bij longdriverswedstrijd

23 juli 2015 Redactie GOLF.NL
De Schot John McSloy heeft zaterdag op Amsterdam Old Course het eerste Holland LDET Championship op zijn naam geschreven. De Nederlander Martijn Bruins won bij de senioren, Roelof Koopmans won bij de amateurs.

Bekijk in de videospeler hierboven een filmpje. Lees hieronder het verslag.

De eerste twee holes van de Amsterdam Old Course waren vrijdag 17 en zaterdag 18 juli het strijdtoneel voor de beste longhitters van de LDET, de Long Drivers European Tour. Onder opzwepende beats van een dj werden met sterke wind tegen drives van meer dan 330 meter geslagen. 

Uit de finaleronden, die in matchplay-vorm werden gespeeld, kwam de Schot John McSloy als winnaar uit de bus.

De zeer ervaren McSloy, die bijna elk toernooi in de top-5 weet te eindigen, won nog niet eerder op de LDET. In de finale versloeg de 37-jarige McSloy de in Dubai wonende Zuid-Afrikaan Dewald Lubbe, de nummer 3 uit de rankings.

331 meter

De nummer 1 van de ranglijst, de spraakmakende Amerikaan Maurice Allen, sloeg weliswaar de langste drive van de finaledag (331 meter), maar hij moest het in de halve finale afleggen tegen de veel constantere toernooiwinnaar.

De Nederlander Martijn Bruins won in de finale voor senioren van landgenoot Luc Verhaegen. Roelof Koopmans, speler van de Noord-Nederlandse Golf & Country Club, won tot eigen verbazing bij de amateurs met zijn normale driver en een drive van 284 meter binnen de lijnen. 

De houder van het Nederlandse record (381 meter), Stef Gresel, overleefde geheel onverwacht niet de poulefase.

Het was de eerste keer dat de LDET een toernooi in Nederland speelde. 

Website LDET: europeanlongdrivers.com.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}