Maarten Lafeber
What a difference a day makes... Maarten Lafeber speelde zijn tweede ronde 12 slagen beter dan zijn eerste.
Beeld: Getty Images

Lafeber stijgt met stip

3 juli 2015 Redactie GOLF.NL
Met een foutloze ronde 64 (-7) schoot Maarten Lafeber met stip omhoog in de AEGEAN Chalenge. Hij steeg in Duitsland 90 plaatsen en is nu gedeeld 31ste.

Nadat Maarten Lafeber de AEGEAN Challenge was begonnen met een ronde 76 (+5) leek het halen van de cut vanaf een plek buiten de top-120 al een schier onmogelijk opgave te worden. Dat de Eindhovenaar halverwege de tweede dag in de top-30 van het klassement stond, was dan ook een positieve verrassing.

Zo slecht als Lafeber de eerste ronde opende, zo goed begon hij de tweede. Stond hij de eerste dag drie boven par na drie holes, de tweede dag stond hij na een eagle op de tiende (zijn openingshole) al twee onder par.

Ook in het vervolg van de ronde liep het uitstekend bij de KLM Open winnaar van 2003. Nergens hoefde Lafeber een slag in te leveren en op vijf holes won hij het van de par van de baan. Met zijn score van 64 slagen (-7) steeg hij in het klassement negentig plaatsen.

'Eigenlijk voelde mijn swing helemaal niet lekker', zei Lafeber na afloop. 'Deze score heb ik er echt op vechtlust en met slim spelen uitgeperst.' Over de score was Lafeber zeker wel te spreken. 'Na gisteren had ik nog de hoop dat ik met een goede ronde de cut zou kunnen halen, toen ik vandaag -7 na twaalf holes was heb ik geprobeerd nog wat dichterbij de top van het klassement te komen.'

Wat maakte dan dat verschil tussen de ronde van +5 gisteren en -7 vrijdag? 'Gisten heb ik gewoon een paar stomme bogeys gemaakt. Ik sla twee keer een bal out-of-bounds en ergens anders ook een domme bogey vanaf 90 meter. Kleine fouten eigenlijk, maar dan kan het snel gaan. Vandaag sla ik op mijn eerste hole mijn houten-3 op 1 meter van de vlag en maak de eagle. Daarna sla ik nog heel veel ballen dichtbij de vlag en hole ik ook een paar belangrijke putts voor birdie. Dan krijg je vertrouwen en kan het ineens hard gaan. Dit geeft in ieder geval vertrouwen voor het weekend.'

Besseling

Ook Wil Besseling plaatste zich voor het weekend in Duitsland, hij is gedeeld 50ste. De beste Nederlander na de eerste ronde had een wisselvallige dag en maakte vier bogeys, maar ook drie birdies en een eagle. Besseling staat na twee dagen op level par voor het toernooi.

Tim Sluiter heeft het lek nog niet boven. De Tukker miste dit seizoen in de tien toernooien die hij speelde al acht keer de cut en mag ook in Bad Griesbach na twee dagen naar huis. Na een openingsronde +10 was het halen van het weekend al uitgesloten, maar met een 75 (+4) op de tweede dag kwam hij ook niet dichterbij.

De leiding is in handen van Dean Burmester. De Zuid-Afrikaan maakte een 67 in de openingsronde en maakte 63 in de tweede ronde. Met een totaal van -12 heeft hij drie slagen voorsprong op zijn naaste belagers.

Leaderboard Challenge Tour.

Video: hoogtepunten dag 2.

European Tour

Na ronde 2 van het Frans Open is de Fransman Victor Dubuisson een van de drie leiders.

Leaderboard.


en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

}