Wil Besseling
Met een 72 (+1) deed Wil Besseling het van de Nederlanders het minst slecht.
Beeld: Getty Images

Besseling houdt schade beperkt

2 juli 2015 Redactie GOLF.NL
Het was geen beste eerste dag voor de Nederlanders in de Aegean Challenge. Wil Besseling kwam er met een ronde 72 (+1) nog het beste vanaf.

Net als in Nederland was het ook in Duitsland warm op de eerste dag van de Aegean Challenge, die op de baan van het Hartl Resort in Bad Griesbach wordt gehouden. 

Alle drie de aanwezige Nederlanders speelden op het heetst van de dag met starttijden rond 13 uur. Echt best verging het ze niet. Waar de Portugees Ricardo Gouveia de baan met een 63 (-8) afbrak en de leiding nam, kwam geen van de landgenoten onder par.

Wil Besseling keek na bogeys op zijn twee openingsholes en een double bogey op de par-4 zestiende al snel tegen een flink achterstand aan, maar wist de schade met drie gewonnen slagen in het vervolg van de ronde te beperken tot een 72, een boven par. Hij staat daarmee in het klassement op een gedeeld 60ste plaats.

Maarten Lafeber begon op de eerste hole, maar leverde net als Besseling al snel slagen in. De Eindhovenaar begon met een bogey op de eerste hole en een double bogey op drie. Na een tweede double op hole negen leverde hij nog eens drie slagen in op 13, 14 en 18. De drie birdies die hij tussendoor maakte konden niet voorkomen dat er uiteindelijk een 76 (+5) op zijn kaart stond.

+5 was een score waar Tim Sluiter achteraf voor getekend zou hebben. De Tukker maakte ook drie birdies, maar die wogen niet op tegen de maar liefst dertien (!) verliesslagen die hij onderweg opliep. Met een 81 (+10) houdt hij slechts een handvol spelers achter zich.

Leaderboard Challenge Tour

}