Jason Day rolde de putts er op de slotdag van The Barclays van alle kanten in.
Beeld: Golfsupport.nl

Fenomenale Day wint Barclays

31 augustus 2015 Redactie GOLF.NL
Met een slotronde 62 (-8) waarin hij geen enkele bogey maakte, won Jason Day de eerste wedstrijd van de FedEx Cup play-offs.

In de eerste wedstrijd van de FedEx Cup play-offs liet Jason Day zien dat zijn geweldige vorm er nog steeds is. Na een 9de plek in het US Open en een 4de plek in The Open won de Australiër het Canadees Open, werd hij 12de in het Bridgestone Invitational, schreef hij het PGA Championship op zijn naam en was hij nu dus ook al de beste in The Barclays. Day is zonder twijfel de 'hotste' speler van het moment, move over Jordan Spieth!

Day moest de leiding na 54 holes nog delen met Sang-Moon Bae, maar liet er in de slotronde geen twijfel over bestaan wie er met de zege aan de haal zou gaan. Met drie birdies op zijn eerste negen holes nam Day al afstand van het veld, maar met nog eens vijf birdies in zijn laatste negen holes had de nummer drie van de wereld op een totaal van -19 maar liefst zes slagen voorsprong op nummer twee Henrik Stenson. Bubba Watson werd op -11 derde.

'Ik ga niet zeggen dat het in de toekomst altijd zo zal zijn, want winnen is niet makkelijk. Maar ik heb wel geleerd dat ik geen genoegen wil nemen met "wel oké". Ik ga nu voor een bepaalde score en als ik daar dan ben wil ik er nog een birdie bij.'

Met zijn vierde overwinning van het seizoen komt Jason Day qua zeges op gelijke hoogte met Jordan Spieth, die in The Barclays de cut niet haalde. Spieth verloor daardoor niet alleen zijn eerste plaats in de FedEx Cup-ranglijst aan Day, maar ook zijn eerste plaats op de wereldranglijst aan Rory McIlroy. Komende week echter kunnen zowel Day als Spieth de eerste plek weer van McIlroy afnemen in het Deutsche Bank Championship.

Uitslag

Holes-in-one

Nee echt, die S hoort er te staan in de tussenkop. Hij behoort toe aan Brian Harman. De Amerikaan zorgde op de slotdag van het toernooi voor een vrij unieke gebeurtenis. Harman maakte na bogeys op zijn eerste twee holes een hole-in-one op de par-3 derde. Knap, maar nog geen reden voor een apart stukje op GOLF.NL.

Het was echter de veertiende hole op Plainfield Country Club die er voor zorgde dat de 28-jarige Amerikaan een plekje in de annalen van de PGA Tour (en GOLF.NL) verdiende. Harman pakte daar een hybride-4 voor de 218 yard die hij moest overbruggen. 'De bal kwam op de heuvel voor de green, remde af en rolde er zo in', aldus Harman na afloop. (Bekijk een video in GOLF.NL Live.)

Gek genoeg had een dergelijk voorval zich al eens eerder voorgedaan op de PGA Tour. In 2006 deed Yusaku Miyazato het in het Reno Tahoe Open en in 1955 overkwam het amateur Bill Whedon in het Insurance City Open.

}