Geen succes voor Dewi-Claire Schreefel in de Yokohama Tire LPGa Classic.
Beeld: Golfsupport.nl

Schreefel in achterhoede

31 augustus 2015 Redactie GOLF.NL
De winst in de Yokohama Tire LPGA Classic ging naar de onbekende Kris Tamulis. Dewi-Claire Schreefel eindigde als gedeeld 62ste.

Voor de tweede week op rij haalde Dewi-Claire Schreefel de cut (iets wat haar dit seizoen alleen in de eerste twee wedstrijden lukte), maar een echt goed resultaat leverde dat niet op.

Schreefel maakte in haar laatste ronde genoeg birdies voor een mooie sprong - vijf stuks - maar leverde ook vier bogeys af, waardoor ze niet verder kwam dan een ronde 71 (-1). Met haar andere rondes 72-72-75 daarbij opgeteld kwam Schreefel uit op een totaal van +2 en dat bracht haar niet verder dan een gedeeld 62ste plaats. Goed voor $ 3155 voor de Race to CME Globe, waarin ze nu 112de staat.

Komende week speelt Schreefel niet op de LPGA, maar maakt ze de overstap naar Europa. Daar doet ze mee aan het Helsingborg Open, het toernooi dat ze een jaar geleden zo glorieus won.

De overwinning in Alabama ging naar de onbekende Kris Tamulis. De onbekende Amerikaanse speelt al elf jaar op de LPGA Tour, maar pas in haar 186ste toernooi wist ze een zege te pakken.

Tamulis pakte haar eerste overwinning met verve. Op de slotdag moest ze in verband met weersomstandigheden 29 holes spelen en daarin maakte ze maar liefst 11 birdies. Na haar laatste putt moest Tamulis nog 45 minuten wachten voordat de speelsters in de laatste flight hun putts hadden gemist. Toen ze hoorde dat ze eindelijk had gewonnen barste Tamulis in huilen uit. 'Het is ongelooflijk, ik had dit absoluut niet verwacht vandaag. Het was een marathon met al die holes vandaag. Ik had veel birdiekansen, maar ik wist niet eens wat ik gemaakt had tot ik mijn slagen optelde. Ik was alleen maar bezig om mijn toernooi te finishen. Het is ongelooflijk.'

De tweede plaats ging naar Yani Tseng. De speelster uit Taiwan domineerde tussen 2011 en 2013 het damesgolf en stond 109 weken achtereen eerste op de wereldranglijst. De laatste 3,5 jaar heeft Tseng echter niet gewonnen. 

Eerder dit seizoen werd ze al tweede in het Honda LPGA Thailand en nu werd ze dus wederom runner-up.

'Ik ben er zó klaar voor om weer te winnen', zei Tseng. 'Ik ben erg blij dat ik weer bovenin meedoe en dat ik me eindelijk weer comfortabel voel op de baan. Er zijn nog een paar toernooien over dit jaar, dus ik blijf gewoon knokken.'

Uitslag

}