Anne van Dam
Anne van Dam won na het Nationaal Open ook een toernooi van de LET Access Series.
Beeld: LETAS

Overwinning Van Dam op LETAS

30 augustus 2015 Redactie GOLF.NL
Na haar fenomenale 62 (-9) in de derde ronde, had Anne van Dam in de slotronde aan een ronde 73 (+2) voldoende voor een overwinning met een ruime marge.

Op de Ladies European Tour is het dit seizoen nog zoeken voor Anne van Dam, maar de laatste twee weken toont de speelster van Golf Team Holland aan dat het met de vorm wel goed zit. Een week geleden was Van Dam de beste in het Nationaal Open en pakte zo haar eerste professionele overwinning. Een week later was het weer raak, nu in het HLR Academy Open, een toernooi van de LET Access Series.

Van Dam speelt zo nu en dan op het opleidingscircuit van de Ladies European Tour wanneer er geen wedstrijden zijn op haar eigen Tour. Eerder dit jaar werd Van Dam al derde en zesde in twee toernooien waar ze aan mee deed.

Het fundament voor haar overwinning legde Van Dam op Hillside Golf Club in Finland in haar tweede ronde. Van Dam maakte daarin negen birdies en geen enkele bogey. Ze had in de slotronde maar liefst acht slagen voorsprong en hoewel die marge aan het eind van de dag flink geslonken was, in de buurt kwam de concurrentie nooit meer.

Van Dam maakte vier bogeys en twee birdies voor een ronde 73 (+2) en een totaal van -6, drie slagen beter dan nummer twee Johanna Gustavsson. Met haar overwinning verdiende ze € 5600,- en stijgt ze op de Order of Merit van de LETAS richting de top-10.

Van Dam speelt volgende week wel op de LET. Ze doet dan mee aan het Helsingborg Open, dat vorig jaar gewonnen werd door Dewi-Claire Schreefel.

Uitslag

.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}