Kevin Hesbois
De Nederlanders worden in Maastricht voorgegaan door een Belg.
Beeld: Golfsupport.nl

Besseling en Van der Vaart 2e op Maastrichtse

26 augustus 2015 PGA Holland/Redactie GOLF.NL
De Belg Hesbois leidt in het Maastricht International Open, een wedstrijd van PGA Holland. Na een 68 heeft hij een slag voorsprong op Jurrian van der Vaart en Wil Besselin.

Op de par-72 baan van Golfclub Maastricht International maakte de 24-jarige Kevin Hesbois zes birdies en twee bogeys om halverwege het 36-holes toernooi van de PGA Holland Tour 2015 een slag voorsprong op het veld te nemen.

Hesbois combineerde in de VS golf en studie aan Lamar University in Texas. Begin dit jaar werd hij met steun van Topgolf Vlaanderen professional. Een van zijn laatste wapenfeiten als amateur - hij was jarenlang lid van Keerbergen - was een negende plaats in het EK voor amateurs 2014.

In Limburg wordt het contingent achtervolgers aangevoerd door Jurrian van  der Vaart en Wil Besseling. Van der Vaart maakte vier birdies en een bogey op de glooiende course van InternationalGolf Maastricht. Besseling noteerde vijf birdies en twee bogeys. 

Voor beiden is dit tweedaagse toernooi een goede voorbereiding op de komende maanden, waarin kwalificatie voor de Europese Tour 2016 centraal staat.

'Zo is het', zei Wil Besseling na afloop. 'Maar over mijn spel van vandaag ben ik niet erg tevreden. Dat kan een stuk beter.' 'Omdat ik op basis van mijn ranking niet veel Challenge Tour-wedstrijden kan spelen, heb ik besloten om mij voor zo veel mogelijk toernooien in eigen land in te schrijven. En dan staat over een ruim een maand de eerste prekwalificatie voor de Europese Tour op het programma: van 29 september tot en met 2 oktober.'

Drie spelers openden het Maastricht International Open met een 70: Ronald Stokman, Jan-Willem van Hoof en Ralph Miller.

Stand na eerste ronde,

Scoring tweede ronde (donderdag).

}