Rory McIlroy
De man die vorig jaar de beste was in het Bridgestone Invitational, is er dit jaar niet bij.
Beeld: Getty Images

Wie speelt waar? Week 32

4 augustus 2015 Redactie GOLF.NL
Een voorbeschouwing op de toernooien deze week.

6-9 augustus PGA Tour + European Tour: WGC Bridgestone Invitational, Firestone CC, Akron, Ohio, VS

De beste spelers ter wereld komen voor de derde keer dit jaar in actie in een van de vier World Golf Championships. Na het Cadillac Championship en het Cadillac Matchplay, is het nu tijd voor het Bridgestone Invitational. Nog steeds zonder Rory McIlroy - die volgens bronnen ook niet aan het PGA Championship van volgende week meedoet - die met een blessure op de bank zit, maar wel met Joost Luiten, die voor het eerst sinds zijn gemiste cut in The Open weer in actie komt. Een voorbeschouwing van Luiten op het toernooi lees je op zijn eigen site.

Ook kanonnen als Jordan Spieth, Bubba Watson, Rickie Fowler en Jason Day teeën de bal op de 6766 meter lange par-70 baan. Het veld telt slechts 76 spelers en onder hen zijn zes rookies. De meest ervaren man in het veld is Lee Westwood. Hij deed al 51 keer eerder aan een WGC mee, maar won nog nooit.

Prijzengeld: $ 9.250.000,- TV: vier dagen live op Sport1 Golf

Leaderboard (vanaf donderdag)

6-9 augustus Challenge Tour: Northern Ireland Open, Galgorm Castle, Galgorm, Ballymena, Noord-Ierland

Daan Huizing reist met goede herinneringen af naar Noord-Ierland. De Soestenaar kende in 2013 een fenomenaal jaar. Hij begon het seizoen op de Pro Golf Tour maar mocht dankzij goede resultaten blijven spelen op de Challenge Tour. In de eerste editie van het Northern Irish Open ging hij met zes slagen voorsprong de laatste ronde in, maar dankzij een "shaky" eerste negen holes was een play-off tegen Oliver Wilson nodig om te bepalen wie de winnaar van het toernooi werd. Huizing hervond zich weer in de play-off en sloeg de perfecte drive, een uitstekende approach en holede zijn putt voor birdie en de overwinning. Naast Huizing zijn ook Maarten Lafeber en Tim Sluiter verzekerd van een startbewijs. Wil Besseling staat vooralsnog zesde reserve.

Prijzengeld: $ 170.000,- TV: niets

Leaderboard (vanaf donderdag)

7-9 augustus LET: Tipsport Golf Masters, Golfpark Pilsen, Tsjechië

Een nieuwe kans op succes voor Anne van Dam. De speelster van Golf Team Holland is bezig aan haar eerste seizoen als professional, maar behaalde nog geen aansprekende resultaten. Twee weken geleden werd ze 44ste in het Schots Open, deze week zal ze proberen die prestatie te overtreffen.

Prijzengeld: € 250.000,-

Leaderboard (vanaf donderdag)

Amateurs & Overig

In Slowakije komen van 5-8 augustus de beste Europese mannen in actie in het Internationaal Europees Amateur Kampioenschap. Voor Nederland hebben Philip Bootsma, Rowin Caron, Jeroen Krietemeijer, Lars van Meijel en Robbie van West zich geplaatst. Van West won twee weken geleden het Duits Amateur Kampioenschap en zal met vertrouwen naar de baan van Penati Golf Resort afreizen. Ook Rowin Caron lijkt een kanshebber om hoge ogen te gooien. Tijdens het ELTK werd hij individueel derde in het klassement. Twee weken geleden speelden de dames het IEAK, toen deed Dewi Weber het met een zevende plaats het beste van de Nederlanders.

Leaderboard (vanaf woensdag)

In Engeland spelen Tim van der Steen, Piet Hein Bakkenes, Max van der Kuilen en Matthew de Heus het Open Amateur Strokeplay Championship, beter bekend als de Reid Trophy.

Scoring

Bart Nolte is de enige Nederlander die op Royal County Down meedoet aan The Seniors Amateur Championship. Nolte won een week geleden het NK Matchplay em reisde daarna af naar Noord-Ierland voor dit belangrijke kampioenschap.

Scoring

}