Troy Merritt plaatst zich met deze (eerste) zege voor het WGC-Bridgestone Invitational van volgende week. Ook mag hij in 2016 zijn tas pakken voor de Masters op Augusta. Een mooie bonus naast de hoofdprijs van meer dan 1,2 miljoen dollar.
Bron: PGA Tour YouTube

Eerste zege voor Merritt

3 augustus 2015 Redactie GOLF.NL
De 29-jarige Amerikaan noteerde een 67 (-4) in de laatste ronde van het Quicken Loans National en won zijn eerste PGA Tour titel. In stijl, want met een putt van meer dan tien meter liet hij Rickie Fowler maar liefst drie slagen achter zich.

'Het was erg fijn om de laatste fairway op te lopen met een voorsprong van twee slagen,' zei Merritt. 'Niet heel erg veel stress, en gewoon proberen om een zo goed mogelijke swing te maken, en zoals je zag, was het fijn om maar één putt nodig te hebben.'

Niet slecht voor een speler die vijf keer op rij de cut had gemist voor deze week. 'Het is ongelofelijk hoe je je hele leven kunt dromen over het winnen van een golf toernooi en dat je het script hebt uitgeschreven, en als het dan gebeurt, denk je nergens aan,' zei hij. 'Je weet niet eens wat je naam is. Je reageert alleen. Meer niet.'

Op zaterdag schoot Merritt met een 61 naar de top van het klassement en dankzij zijn 67 vestigde hij met een totaal van -18 ook het toernooirecord. Merritt is de tiende speler dit seizoen die voor het eerst wint op de PGA Tour.

Rickie Fowler noteerde een 69 met een zeven birdies en vijf bogeys en kon net als David Lingmerth (-14) Merritt niet genoeg onder druk zetten. Justin Rose, Justin Thomas, Danny Lee, Bill Haas, Carl Pettersson en Jason Bohn deelden de vierde plaats met -12.

Tiger Woods sloot af met een 68 voor een totaal van -8 en een achttiende plaats. 'Ik heb nog jaren voor me, zo zie ik het,' aldus Woods die het publiek op de banken kreeg met een spectaculaire herstelslag op de twaalfde.

Leaderboard


}