Roope Kakko
Roope Kakko schreeuwt het uit nadat hij de winnende putt maakt in het Madeira Islands Open.
Beeld: Getty Images

Kakko wint, Huizing valt terug

2 augustus 2015 Redactie GOLF.NL
Een ronde 73 tot besluit van het Madeira Islands Open was niet wat Daan Huizing voor ogen had. Hij viel terug naar de gedeeld 42ste plaats. Roope Kakko schoot met een fraaie slotronde naar de eerste positie.

Na een 68 in de openingsronde zag het er nog florissant uit voor Daan Huizing op Madeira. Hij stond net buiten de top-10 en was tevreden over zijn eigen spel. Met een 71 op de tweede dag haalde hij makkelijk het weekend van het grootste toernooi op de kalender van de Challenge Tour, maar daarmee was de koek eigenlijk wel op.

Na een tweede 71 op dag drie zakte de Soestenaar in het klassement naar de 28ste plaats en dankzij een 73 op de slotdag zat er uiteindelijk zelfs niet meer in dan een gedeeld 42ste plaats. Huizing begon zijn laatste ronde goed met birdies op 3 en 5, maar leverde op de laatste drie holes van de tweede negen maar liefst vijf slagen in. De birdies die hij nog maakte op 16 en 18 konden de duikeling in het klassement niet voorkomen.

'Nee, ik ben zeker niet tevreden', baalde Huizing na afloop. 'Ik speel een goede ronde, maar ik geef alles op drie holes weg. Ik raakte de ballen goed, was geconcentreerd en het spel voelde goed, maar dan loop je toch weer tegen zo veel bogeys aan dat het moeilijk weg te poetsen valt. Dan is het moeilijk om je concentratie de rest van de ronde nog te behouden. Ik heb echt goed staan golfen dit toernooi, maar helaas slechts een middelmatig resultaat waar je weinig mee op schiet.'

De gelukkigste man op Santo da Serra was Roope Kakko. De Fin ging met een slag achterstand op Pontus Widegren de laatste ronde in, maar had achttien holes later maar liefst acht slagen voorsprong op de Zweed.

Kakko maakte vier birdies op zijn eerste negen, alvorens een twee te maken op de par-4 tiende. Na nog eens drie birdies stond er een 63 (-9) op de kaart van Kakko en een totaal van -24, respectievelijk drie en zes slagen beter dan de Schotten Henry en McArthur.

Met zijn overwinning verdiende Kakko € 100.000 en hij neemt zeer waarschijnlijk de eerste positie op de Race to Oman over. Belangrijker nog is dat de Fin met deze zege verzekerd is van een jaar op de Europese Tour.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}