Daan Huizing
Daan Huizing zakte in de derde ronde van het Madeira Islands Open van een gedeeld 21ste plaats naar een gedeeld 28ste plaats.
Beeld: Golfsupport.nl

Huizing gedeeld 28ste na dag drie op Madeira

1 augustus 2015 Redactie GOLF.NL
Met een tweede 71 op rij verloor Daan Huizing wat plaatsen op het leaderboard van het Madeira Islands Open.

De kaart van Huizing, en een totaalscore van -6 na 54 holes, leverde op een zonovergoten moving day op de baan van Clube de Golf do Santa da Serra weinig op.

Met birdies op drie en zes waren de eerste negen holes (zonder bogeys) van de Nederlander goed om wat omhoog te kunnen kijken op het leaderboard.

Bogeys op tien en vijftien gooiden echter roet in het eten. Dankzij een birdie op twaalf bleef Huizing wel onder par, maar de door Ernst & Young en Mizuno gesteunde professional kon niet de gewenste sprong maken.

'Ik speelde goed, raakte de ballen prima en creëerde aardig wat kansen, maar de putts wilden vandaag niet vallen', zei Huizing. 'De wind was er ook een stuk minder vandaag. Misschien een club. Ik maak een foutje van de tee op de tiende maar voor de rest was het gewoon in orde.'

Pontus Widegren behield de leiding en heeft op -16 een slag voorsprong op Roope Kakko en Scott Henry. Brandon Stone volgt op -14. 

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}