Victor Dubuisson feliciteert Jason Day met zijn overwinning in het Matchplay kampioenschap.
Beeld: Getty Images
Een jaar geleden deed Dewi-Claire Schreefel het uitstekend in Texas.
Beeld: Golfsupport.nl
Anne van Dam zoekt in Spanje naar ritme.
Beeld: Golfsupport.nl
Darius van Driel is een van de drie Nederlanders die meedoet aan het Tunisian Open
Beeld: Golfsupport.nl

Wie speelt waar? Week 18

28 april 2015 GOLF.NL
Een voorbeschouwing op de toernooien deze week.

29 april - 3 mei PGA Tour + European Tour: WGC Cadillac Matchplay, TPC Harding Park, San Francisco, Californië, VS

In San Francisco wordt deze week het tweede World Golf Championship van het jaar gespeeld. De 64 beste spelers van de wereld maken daar in het Cadillac Matchplay uit wie er een tegen een het beste is. Dit jaar een iets andere opzet dan we gewend zijn. In plaats van een knock-out systeem wordt er in poules gespeeld. Iedere speler is daardoor verzekerd van minstens drie partijen in zijn eigen poule alvorens de echte afvalrace begint. 

Ook Joost Luiten doet mee in San Francisco. De nummer 44 van de wereld heeft het relatief getroffen met zijn groep. Luiten neemt het op tegen Hideki Matsuyama, Kevin Na en Alexander Levy. Niet de sterkste poule, maar ook zeker geen walk-over voor de Nederlander. Mocht Luiten zijn poule winnen en doorgaan naar de knock-out fase, dan mag hij meteen aan de bak. Hij speelt dan tegen we winnaar uit de groep van Rory McIlroy, Billy Horschel, Brandt Snedeker en Jason Dufner.

Vorig jaar ging de overwinning naar Jason Day. De Australiër versloeg toen in de finale van het toernooi Victor Dubuisson. De Fransman haalde echter wel alles uit de kast om Day het leven zuur te maken. Met twee fabuleuze herstelslagen wist hij de partij te verlengen, maar uiteindelijk moest hij toch zijn meerdere erkennen in Day. 

Bekijk de geweldige slagen van Dubuisson in de videoplayer hierboven.

Prijzengeld: $ 9.250.000,- TV: Vier dagen lang op Sport1 Golf

PGA Tour Leaderboard (vanaf woensdag)

30 april - 3 mei LPGA Tour: Volunteers of America North Texas Shootout, Las Colinas CC, Irving, Texas, VS

In de thuisstaat van Christel Boeljon doet zij samen met Dewi-Claire Schreefel mee aan de Volunteers of America North Texas Shootout. Hoewel de naam wellicht anders doet vermoeden is dit gewoon een 72-holestoernooi. Het enige verschil met normale toernooien is dat er na 54 holes een tweede cut is voor de beste 50 speelsters.

Boeljon en Schreefel kunnen terugkijken op een aardig laatste toernooi. Beide speelsters haalden een week geleden de cut, al eindigden ze wel in de achterhoede van het veld. Een jaar geleden miste Christel Boeljon de cut in de toernooi. Demi-Claire Schreefel deed het juist uitstekend. Met een gedeeld zesde plaats behaalde ze in dit toernooi haar beste resultaat van 2014.

Prijzengeld: $ 1.300.000,- TV: Samenvatting op Sport1 Golf donderdag 7 mei 07.00 - 08.30 uur.

LPGA Leaderboard (vanaf donderdag)

29 april - 1 mei LET Access Tour: Ribeira Sacra Patrimonio de la Humanidad International Ladies Open, Augas Santas Balneario & Golf Resort, Lugo, Spanje

Bij gebrek aan wedstrijden op de Ladies European Tour speelt Anne van Dam deze week voor de tweede keer dit seizoen op de LET Access tour, het kleine zusje van de damestour. Ook Joyce Chong neemt deel aan het toernooi in Spanje.

In haar eerste wedstrijd op de LETAS deed Anne van Dam het uitstekend. De speelster van Golf Team Holland finishte toen op een derde plaats.

Prijzengeld: € 35.000,- TV: niets.

LETAS leaderboard (vanaf woensdag)

30 april - 3 mei Alps Tour: 2015 Tunisian Golf Open, El Kantaoui GC, Port el Kantaoui, Tunesië

Een belangrijk toernooi voor de Nederlandse spelers op de Alps Golf Tour. Jurriaan van der Vaart, Darius van Driel en Thomas Merkx strijden in Tunesië om de op een na hoogste prijzenpot van het seizoen. Een goed resultaat kan een flinke stap in de richting van de Challenge Tour betekenen.

Prijzengeld: € 70.000,- TV: Niets

Alps Tour leaderboard (vanaf donderdag)

En verder

In de NGF competitie wordt de laatste competitieronde afgewerkt, waarin alle beslissingen gaan vallen. Wie plaatst zich voor de kruisfinales en wie moet er knokken voor lijfsbehoud? Hou GOLF.NL en NGF Competitie in de gaten voor de laatste uitslagen.

}