Champagne voor Alexander Levy na het winnen van het Volvo China Open in 2014.
Beeld: Getty Images
De PGA Tour strijk deze week neer in het zwoele zuiden van de Verenigde Staten.
Beeld: Getty Images
Dewi-Claire en Christel Boeljon spelen deze week in het toernooi van de wiegende rokjes.
Beeld: Golfsupport.nl
Daan Huizing is deze week een speler om rekening mee te houden in de Challenge de Madrid.
Beeld: Golfsupport.nl
Op de Pro Golf Tour dragen de spelers gewoon hun eigen tas. Of ze gebruiken natuurlijk een karretje...
Beeld: Golfsupport.nl

Wie speelt waar? Week 17

21 april 2015 GOLF.NL
Een voorbeschouwing op de toernooien deze week.

23-26 april Zurich Classic, TPC Louisiana, Avondale, Louisiana, VS

De PGA Tour strijkt deze week neer in Louisiana, de Pelican State in het zuiden van de VS. Joost Luiten neemt na drie weken achter elkaar spelen een week rust om zich optimaal voor te bereiden op het WGC - Cadillac Matchplay dat over een week wordt gespeeld in San Francisco.

Op TPC Louisiana komen genoeg andere interessante spelers aan de start. Wat te denken van Masters runner-up Justin Rose, Dustin Johnson, Rickie Fowler en Jason Day. Met weer dat ook goed lijkt te worden, is een lage score mogelijk op de geonduleerde greens van de baan.

Vorig jaar brak Seung-Yul Noh door in dit toernooi. De Koreaan kon het in de laatste ronde met een 71 zelfs relatief rustig aan doen op weg naar zijn eerste zege op de PGA Tour. 

Prijzengeld: $ 6.900.000,- TV: Vier dagen lang op Sport1 Golf

PGA Tour Leaderboard (vanaf donderdag)

23-26 april European Tour: Volvo China Open, Tomson Shanghai Pudong GC, Shanghai, China

Voor de tweede week op rij speelt de Europese Tour in China. Na zijn overwinning in het Shenzhen International probeert Kiradech Aphibarnrat dat trucje te herhalen in Shanghai. 

De Thai moet daarvoor wel afrekenen met Alexander Levy, de winnaar van vorig jaar. De 23-jarige Fransman was op Genzon Golf Club (waar vorige week werd gespeeld) vier slagen beter dan Tommy Fleetwood. Het grootste deel van die marge had hij te danken aan een briljante 62 op dag twee.

Ook de runner-up van vorige week, Li Hao-Tong, zal er op gebrand zijn om nu wel de hoogste positie op de ranglijst te veroveren. De pas 19-jarige Chinees heeft daarbij wel concurrentie van een klein contingent landgenoten, onder wie ook Tian-Lang Guan, die twee jaar geleden als 14-jarige de cut in The Masters haalde.

Prijzengeld: € 3,000.000,- TV: vier dagen live op Sport1 Golf

European Tour Leaderboard (vanaf donderdag)

23-26 april LPGA Tour: Swinging Skirts LPGA Classic, Lake Merced GC, San Francisco, Californië, VS

In San Francisco komen Dewi-Claire Schreefel en Christel Boeljon in actie in de Swinging Skirts LPGA Classic. Schreefel speelde vorige week niet in het Lotte Championship, maar komt in haar thuisstaat wel weer in actie. Schreefel werd vorig jaar gedeeld 30ste in dit toernooi. Dit jaar kwam ze nog niet verder dan een gedeeld 37ste plaats als beste resultaat in zes gespeelde toernooien.

Christel Boeljon speelde vorige week wel, maar miste voor de derde week op rij de cut. Vooral met putten ondervindt de viervoudig winnaar op de Ladies European Tour de laatste toernooien de nodige problemen, maar Boeljon traint er veel op en blijft het positief inzien.

Prijzengeld: $ 2.000.000,- TV: Samenvatting op Sport1 Golf woensdag 29 april 19.30 - 21.00.

LPGA Leaderboard (vanaf donderdag)

22-25 april Challenge Tour: Challenge de Madrid, El Encín Golf Hotel, Madrid, Spanje

Na een week zonder toernooien komen de Nederlandse spelers van de Challenge Tour in actie in de Challenge de Madrid. Naast vaste spelers Daan Huizing, Maarten Lafeber en Tim Sluiter staat ook Xavier Ruiz-Fonhof op de startlijst. Ruiz-Fonhof speelt zijn wedstrijden voornamelijk op de Tsjechische Tour, maar heeft voor dit toernooi een categorie 4 als "National player". Voor het eremetaal lijkt de speler van de Haagsche redelijkerwijs niet in aanmerking te komen. 

Wie daar wel kans op heeft is Daan Huizing. De tweevoudig winnaar op de Challenge Tour werd in het eerste toernooi van het jaar vijfde en voelt dat zijn spel steeds beter wordt. Sluit hem niet uit voor de overwinning in Madrid.

Prijzengeld: € 160.000,- TV: niets.

Challenge Tour leaderboard

20-22 april Pro Golf Tour: Open Royal Golf Anfa Mohammedia 2015, Mohammedia Royal GC, Mohammedia, Marokko

Maandag begon in Mohammedia het Open Royal Golf Anfa Mohammedia 2015. Na de eerste ronde stond Reinier Saxton er van de Nederlandse deelnemers het beste voor. Hij neemt na een ronde 71de gedeeld 9de plaats in.

Prijzengeld: € 30.000,- TV: niets.

Pro Golf Tour Leaderboard

En verder

In de NGF competitie wordt het spannend. Met nog maar twee speelronden te gaan voor de kruisfinales kunnen er in verschillende poules beslissingen gaan vallen. Hou GOLF.NL in NGF Competitie in de gaten voor de laatste uitslagen.

}