De speelsters van de LPGA komen deze week in actie in Hawaii.
Beeld: Getty Images
Matt Kuchar mocht vorig jaar het "geruite jasje" aantrekken na zijn overwinning in het RBC Heritage.
Beeld: Golfsupport.nl
Bubba Watson is de grote publiekstrekker in het Shenzhen International.
Beeld: Golfsupport.nl
Reinier Saxton was dit jaar op de Pro Golf Tour de beste in de Red Sea Egyptian Classic.
Beeld: Golfsupport.nl

Wie speelt waar? Week 16

14 april 2015 GOLF.NL
Een voorbeschouwing op de toernooien deze week.

16-19 april RBC Heritge, Harbour Town GL, Hilton Head, South Carilina, VS

Een week na de teleurstelling van het missen van de cut in The Masters komt Joost Luiten al weer in actie in het RBC Heritage. Ook in Hilton Head wordt om een jasje gespeeld, maar dit keer een met een "mooie" Schotse ruit. Het is voor Luiten de eerste keer dat hij de baan van Harbour Town Golf Links speelt, maar hij heeft wel het gevoel dat hij er goed uit de voeten kan. Bekijk de voorbeschouwing van Luiten in de video hieronder.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.


Vorig jaar was Matt Kuchar de beste in het RBC Heritage. Met een slotronde 64 bleef hij toen Luke Donald een slag voor. Kuchar sloot zijn laatste ronde af in stijl door op de achttiende hole zijn bal er voor birdie in te chippen. 

Verrassend genoeg staat ook Jordan Spieth aan de start van het toernooi. De kersverse Masters-kampioen vond een week rust niet nodig en staat voor de derde keer in zijn carrière aan de start van het toernooi.

Prijzengeld: $ 5.900.000,- TV: Vier dagen lang op Sport1 Golf

PGA Tour Leaderboard (vanaf donderdag)

16-19 april European Tour: Shenzhen International, Genzon GC, Shenzhen, China

De komende twee weken is de Europese Tour in China voor het Shenzhen International en het Volvo China Open. Het Shenzhen International is een nieuw toernooi op het schema van de Tour en wordt gespeeld met 100 spelers van de Europese Tour, zes invitaties en maar liefst 50 spelers van de China Golf Association.

Onder de zes invites zit de speler die met afstand de interessantste is: Bubba Watson. De tweevoudig Masters-kampioen is voor het eerst sinds zijn overwinning in het WGC HSBC Champions weer terug in China en lijkt er zin in te hebben: 'Back-to-back overwinningen in China zou best wel speciaal zijn. Ik kijk er naar uit om naar Shenzhen te gaan en geschiedenis te schrijven.'

Prijzengeld: $ 2,500.000,- TV: vier dagen live op Sport1 Golf

European Tour Leaderboard (vanaf donderdag)

15-18 april LPGA Tour: Lotte Championship, Ko Olina GC, Oahu, Hawaii

Op de LPGA Tour wordt na een week rust gespeeld in het Lotte Championship presented by Hershey. Op de mooie baan van Ko Olina in Oahu, Hawaii, komt alleen Christel Boeljon in actie. Dewi-Claire Schreefel neemt een week extra rust. 

Boeljon reist met goede herinneringen af naar de eilandengroep in de Stille Oceaan. Een jaar geleden werd ze gedeeld 13de in het toernooi, haar beste prestatie in 2014. Met een score van -4 had Boeljon toen een achterstand van tien slagen op winnares Michelle Wie.

Boeljon start woensdag (het toernooi begint een dag eerder dan normaal) al in de eerste groep en gaat om 07.00 uur lokale tijd van start. Het tijdsverschil met Nederland is 12 uur. 

Prijzengeld: $ 1,800.000,- TV: Samenvatting op Sport1 Golf woensdag 22 april 21.00 - 22.30.

LPGA Leaderboard (vanaf woensdag)

14-16 april Pro Golf Tour: Open Casa Green Golf 2015, Gasa Green GC, Casablanca, Marokko

Na ruim een maand stilte wordt er weer gespeeld op de Pro Golf Tour. De spelers van de tweede divisie in Europa zijn weer terug in ... Afrika. In april worden de zesde, zevende en achtste wedstrijd in Marokko afgewerkt. 

Voor Nederland verschijnen Robin Kind, Reinier Saxton, Giesbert Gommers, Rob van de Vin, Maarten Bosch, Michael Kraaij en Fernand Osther aan de start. Reinier Saxton staat er met een 4de plaats op de Order of Merit het beste voor.

Prijzengeld: € 30.000,- TV: niets.

Pro Golf Tour Leaderboard

En verder

Anne van Dam komt deze week in actie op de LETAS. De speelster van de Ladies European Tour heeft deze week geen toernooi op haar eigen circuit, dus komt ze een niveau lager uit om het ritme er een beetje in te houden. 

In de hoofdklasse van de NGF Competitie wordt zaterdag de vierde ronde gespeeld.

}