Ze had er een play-off voor nodig, maar Lydia Ko verdedigde met succes haar titel in de Swinging Skirts LPGA Classic.
Bron: Youtube

Boeljon en Schreefel in achterhoede, Ko wint

27 april 2015 Redactie GOLF.NL
Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel eindigden in de achterhoede van de Swinging Skirts LPGA Classic. Lydia Ko won weer.

In de laatste ronde van de Swinging Skirts LPGA Classic leverde Christel Boeljon haar eerste score onder par van de week af. De in Texas woonachtige Nederlandse maakte op de derde dag een 80, die ze voornamelijk aan maagklachten te danken had.

In ronde vier had Boeljon geen last meer van de klachten en kon ze weer vrijuit spelen. De viervoudig winnares op de LET maakte twee bogeys en drie birdies voor een ronde 71 (-1). 'Dit was een goede afsluiter van het toernooi. Ik was nog wel wat vermoeid, maar alle ongemakken waren gelukkig weg. Ik ben blij dat ik de laatste ronde goed heb kunnen scoren en hoop dat ik volgende week verder kan werken aan dit soort solide scores', aldus Boeljon die als gedeeld 62ste eindigde.

Dewi-Claire Schreefel wist in de laatste ronde niet onder par te komen, maar eindigde wel boven Boeljon in het klassement. De inwoonster van La Quinta in Californië maakte in de laatste ronde twee bogeys en een birdie voor een afsluitende 73 (+1). Met haar totaal van +8 eindigde ze als gedeeld 57ste in het klassement.

De overwinning in San Francisco ging toch weer naar titelverdedigster en nummer een van de wereld, Lydia Ko.

De Nieuw-Zeelandse kwam dankzij een spectaculaire birdieputt op hole 15 langszij bij Morgan Pressel en holede op de achttiende een knappe putt om een play-off te forceren. Met een uitstekende tweede slag op de tweede play-off hole velde Ko het vonnis over de Amerikaanse en won haar zevende titel op de LPGA Tour. Ko werd deze week achttien jaar oud en voert dankzij haar overwinning voor de dertiende week op rij de wereldranglijst aan.

LPGA Tour Leaderboard

}