Dewi-Claire Schreefel Swinging Skirts LPGA Classic
Dewi-Claire Schreefel was in de tweede ronde van de Swinging Skirts LPGA Classic wederom afhankelijk van haar goede korte spel.
Beeld: Getty Images

Gehaalde cut voor Boeljon en Schreefel

25 april 2015 Redactie GOLF.NL
Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel haalden relatief makkelijk het weekend van de Swinging Skirts LPGA Classic.

Ook in de tweede ronde van het toernooi in San Francisco was het niet ideaal qua weersomstandigheden: koud en flink wat wind. Het spel van Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel bleek echter bestand tegen de omstandigheden en beide speelsters haalden de cut.

Boeljon maakte net als in de eerste ronde vier bogeys, maar zette er op de tweede dag wel een birdie meer tegenover: drie stuks. Haar score van 73 (+1) bracht de in Texas woonachtige speelster op een totaal van +3, goed voor de gedeeld 50ste positie in het klassement.

Dewi-Claire Schreefel had een slag meer nodig in haar tweede ronde en matchte daarmee het aantal slagen dat ze in ronde een gebruikte: 74 (+2). Schreefel maakte vijf bogeys en drie birdies en hinkte na afloop op twee gedachten. 'Het was vandaag weer een mindere dag qua ball striking, waardoor ik weer weinig fairways en greens raak. Aan de andere kant heb ik wel aardig wat kansen gecreëerd en er daar drie van benut. Daarnaast was mijn shortgame weer goed en heb ik de boel aardig bij elkaar kunnen houden. Ik hoop dat ik de bal in het weekend wat beter sla, zodat ik wat meer kansen krijg en er wat minder druk op mijn shortgame komt.'

Aan de leiding van het toernooi gaat niet meer de net 18 jaar geworden Lydia Ko, maar de 17-jarige Brooke Henderson. De Canadese voormalig nummer een bij de amateurs werd in december professional, maar speelde alsof ze al jaren mee gaat. Henderson maakte maak een bogey en zette daar zes birdies en een eagle tegenover. Met een totaal van -9 heeft ze twee slagen voorsprong op de rest van het veld. 

LPGA Tour Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

}