Invoering Reglement Seksuele Intimidatie

23 april 2015 NGF
Het Reglement Seksuele Intimidatie (SI-Reglement) is in de Algemene Ledenvergadering van de NGF van 23 november 2013 goedgekeurd. Daarbij hebben alle Leden zich verplicht het SI-Reglement in hun eigen algemene ledenvergadering vast te laten stellen zodat de inhoud en de strekking van dit Reglement zoveel mogelijk doorwerkt naar hun leden, aangeslotenen, golfprofessionals, werknemers, begeleiders alsmede baanexploitanten en hun werknemers.

Inmiddels hebben tientallen Leden van de NGF het SI-Reglement in hun algemene ledenvergadering vastgesteld. Het is echter van belang dat alle Leden van de NGF het SI-Reglement implementeren. Seksuele Intimidatie kan namelijk overal voorkomen, ook binnen golf.

Enerzijds gaat het SI-Reglement uit van een preventieve en afschrikkende functie. Anderzijds heeft het SI-Reglement tot doel om, indien een geval van seksuele intimidatie zich voor zou doen, adequaat op te kunnen treden volgens een vaste procedure die in alle gevallen gelijk is en door objectieve regels vastomlijnd.

Seksuele Intimidatie kan ook binnen golf voorkomen

Dit betekent dat het bestuur wordt verzocht zorg te dragen voor implementatie van het SI-Reglement binnen uw club. Heeft u of uw  bestuur dit nog niet gedaan dan wordt u of uw bestuur verzocht dit in de eerstvolgende ledenvergadering vast te stellen.

Informatie

Mocht u vragen hebben over dit onderwerp dan kunt u contact opnemen met Rosemarijn van Groningen. Ga naar het NGF Informatieplein voor het Reglement Seksuele Intimidatie, onder de rubriek Veilig Sportklimaat.

 

}