Fernand Osther eindigde samen met Reinier Saxton als gedeeld zesde.
Beeld: Golfsupport.nl
Reinier Saxton staat er op de Order of Merit nog altijd het beste voor van de Nederlanders.
Beeld: Golfsupport.nl
Robin Kind maakte met een goede laatste ronde nog veel terrein goed.
Beeld: Golfsupport.nl
Rob van de Vin eindigde net buiten de beste 30 spelers.
Beeld: Golfsupport.nl

Saxton en Osther in top-10

22 april 2015 GOLF.NL
Reinier Saxton en Fernand Osther zijn in de top-10 geƫindigd van het Open Royal Golf Anfa Mohammedia 2015.

Met het Open Royal Golf Anfa Mohammedia 2015 is het voorlaatste van maar liefst acht toernooien van de Pro Golf Tour in Marokko gespeeld. Later deze week wordt nog het Open Madaef 2015 gehouden in El Jadida.

In de laatste ronde in Mohammedia deden de Nederlanders het goed. Fernand Osther ging als beste landgenoot de laatste ronde in op een score van level par. Na twee birdies en twee bogeys was dat ook de score die hij in de laatste ronde neerzette. Osther eindigde daarmee op dezelfde zesde plaats als Reinier Saxton. De nieuwe nummer drie van de Order of Merit zette op de derde en laatste dag vijf birdies tegenover drie bogeys voor een ronde 68 (-2).

De beste Nederlandse score op de laatste dag kwam van Robin Kind. Met een 67 (-3) maakte hij nog flink wat achterstand in het klassement goed. Hij werd gedeeld elfde. Rob van de Vin was de laatste landgenoot die de cut haalde. Op een totaal van +9 werd hij gedeeld 33ste.

Maarten Bosch, Michael Kraaij, Giesbert Gommers en Dylan Boshart haalden allen de cut niet.

De overwinning ging naar Ben Parker. De Engelsman speelde pas in zijn tweede wedstrijd op de Pro Golf Tour en na een tweede plaats in het Open Casa Green Golf 2015, mocht hij een week later, met vijf slagen voorsprong op de nummer twee, wel de hoogste trede van het podium betreden.

Leaderboard Pro Golf Tour

}