Taco Remkes
Taco Remkes deed voor het eerst sinds Qualifying School weer mee aan een wedstrijd en eindigde meteen in de top-5.
Beeld: Golfsupport.nl

Remkes 5de op Pro Golf Tour

28 april 2015 Redactie GOLF.NL
Taco Remkes deed voor het eerst dit jaar mee aan een Pro Golf Tour wedstrijd. Hij werd prompt beste Nederlander.

In El Jadida werd de laatste wedstrijd van de Pro Golf Tour gespeeld, voordat het circuit weer terugkeert naar het Europese vasteland. Op de startlijst zoals gebruikelijk weer een flink aantal Nederlanders.

Een verrassende deelnemer aan het Open Madaef was Taco Remkes. De drievoudig winnaar op de Challenge Tour speelde voor het laatst een wedstrijd in november, toen hij meedeed aan de second stage van de Qualifying School voor de Europese Tour. In Marokko kwam hij in actie als voorbereiding op de wedstrijden die hij dit seizoen op de Challenge Tour mag spelen.

Remkes kan terugkijken op een goed toernooi, na rondes 72-75-71 eindigde hij als vijfde in het klassement. Vooral zijn finish was met drie birdies in zijn laatste vier holes uitstekend te noemen. Met zijn vijfde plek verdiende Remkes 1150 zeer welkome euros.

Ook Reinier Saxton had kans op een topnotering, maar de vier van de Order of Merit viel na een slotronde 76 terug naar plek dertien. Robin Kind en Michael Kraaij finishten met +8 als gedeeld 24ste. Fernand Osther had drie slagen meer nodig en eindigde op plek 34.

De winst ging naar Mathieu Decottignies Lafon. De Fransman had na een tweede ronde 66 genoeg aan een 74 in de slotronde om met twee slagen voorsprong te winnen.