Joost Luiten RBC Heritage
Op de kaart van Joost Luiten stonden 6 birdies, maar ook vijf verliesslagen.
Beeld: Getty Images

Wisselvallige ronde Luiten

18 april 2015 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten maakte in de derde ronde van het RBC Heritage genoeg birdies voor een mooie score, maar een slechte hole gooide roet in het eten.

Joost Luiten mocht na drie toernooien op rij de cut gemist te hebben eindelijk weer eens het weekend spelen. Luiten begon prima aan zijn derde ronde met een birdie en ondanks een bogey op de derde hole bleef het spel lekker lopen met birdies op vijf en zeven.

Op Hole acht ging het echter mis. Luiten sloeg zijn drive wat te ver naar rechts, die raakte een tak en sprong out of bounds. Vanaf de tee had de Bleiswijker met zijn tweede bal nog vijf slagen nodig en zo stond er opeens een triple bogey op de kaart.

Luiten maakte nog drie birdies en een bogey en tekende voor een ronde 70 (-1). 'Erg zuur die achtste hole en jammer dat ik net niet het geluk heb dat hij naar beneden of naar links valt. Mijn spel is verder goed, dus ik moet gewoon geduldig blijven, dan valt het vast snel een keer samen.'

Aan de kop van het klassement staat nog steeds Troy Merrit. De man vrijdag een 61 maakte staat na drie rondes op -14 totaal. Hij heeft daarmee een voorsprong van drie slagen op Brendon Todd, die zaterdag voor een 63 tekende. 

PGA Tour Leaderboard

}