Maarten Lafeber was na negen holes in zijn derde ronde al vier onder par.
Beeld: Golfsupport.nl
Tim Sluiter in actie tijdens zijn tweede ronde.
Beeld: Golfsupport.nl

Sluiter en Lafeber zij aan zij

24 april 2015 Redactie GOLF.NL
Tim Sluiter en Maarten Lafeber kwamen in de derde ronde van de Challenge de Madrid tot een ronde 69 (-3).

Na een goede tweede ronde 68 (-4) haalde Maarten Lafeber makkelijk de cut in de buurt van Madrid. Op de traditionele moving day schoof de Eindhovenaar inderdaad op in het klassement, al had er misschien nog wel meer ingezeten.

Lafeber begon uitstekend aan zijn ronde en speelde zijn eerste zes holes in vier onder par. Na de turn stokte de productie. Lafeber maakte nog wel een birdie op de par-5 elfde, maar moest ook bogeys op tien en achttien noteren. Met zijn score 69 (-3) kwam hij uit op een gedeeld 39ste plaats met nog een ronde te gaan.

Tim Sluiter staat in het klassement een slag achter Lafeber, maar maakte in ronde drie wel dezelfde score. Sluiter was na zes holes drie onder par, maar leverde het grootste deel van die winst weer in, dankzij een double bogey op de par-4 achtste.

Net als Lafeber leverde Sluiter twee slagen in op de back nine, maar dankzij twee birdies en een eagle op de par-5 elfde kwam hij toch nog ruim onder par uit. Sluiter staat gedeeld 46ste.

Aan de kop van het veld is het dringen. Vijf spelers staan binnen een slag van elkaar (-15 en -14) en hebben allen nog negen holes te spelen.

Challenge Tour Leaderboard

}