Maarten Lafeber ging rond in 68 slagen in de Spaanse hoofdstad
Beeld: Golfsupport.nl

Lafeber ruim onder par op El EncĂ­n

23 april 2015 Redactie GOLF.NL
Maarten Lafeber steeg op dag 2 van de Challenge de Madrid dik vijftig plaatsen. Dankzij een goede ronde met zeven birdies staat de Eindhovenaar voorlopig in de top-40.

Lafeber had als enige Nederlander een vroege starttijd in Spanje. De inwoner van Amsterdam begon zijn ronde met een bogey, maar had de schade al snel hersteld. Nog voor hij zijn eerste negen holes erop had zitten stonden er al drie birdies op de kaart.

Ook in het vervolg van zijn ronde bleef Lafeber slagen winnen (vier in totaal), al moest hij ook twee keer een slag inleveren. De teller stopte uiteindelijk op 68 slagen, vier onder par, en dat was goed voor een stijging in het klassement van vijftig plaatsen.

Ook Tim Sluiter plaatste zich voor het weekend van de Challenge de Madrid, al was het op het nippertje. De voormalig speler van Golf Team Holland die tegenwoordig wordt bij gestaan door Dutch Golf Management maakte op zijn voorlaatste hole van de dag een birdie om de cut met -2 on the mark te halen. Hij is gedeeld 52ste.

Daan Huizing moest van ver komen in de tweede ronde en haalde het juist net niet. Huizing begon zwak met twee bogeys op zijn eerste zes holes, maar maakte daarna veel goed met zes birdies op zijn volgende acht holes. Een bogey op zijn zestiende hole zorgde ervoor dat hij de cut alsnog op een slag miste.

Xavier Ruiz-Fonhof had met een totaal van +7 negen slagen te veel om de cut te halen.

De leiding is vooralsnog in handen van Juan Sarasti die zijn tweede 66 op rij maakte. Op -12 heeft hij een slag voorsprong op Sebastian Soderberg.

Challenge Tour Leaderboard

}