Daan Huizing had nog hoger in het klassement kunnen staan.
Beeld: Golfsupport.nl
Haydn Porteous won het Kenya Open dankzij een eagle (2) op de eerste play-off hole.
Beeld: Getty Images

5de plaats Huizing in Kenia

12 april 2015 Redactie GOLF.NL
Daan Huizing had kans op de zege in het Kenya Open, maar maakte in de laatste ronde te veel bogeys om het toernooi te kunnen winnen.

In het eerste (gespeelde) toernooi van de Challenge Tour van 2015 haalden twee Nederlanders de finish. Daan Huizing deed het uitstekend met een vijfde plek en Maarten Lafeber werd gedeeld 54ste. Wil Besseling en Tim Sluiter misten beiden de cut.

Huizing ging de slotronde van het toernooi in Nairobi in met een achterstand van twee slagen op zijn goede vriend Brandon Stone. Ondanks twee vroege birdies van Huizing bleef Stone bovenaan, omdat ook hij twee slagen won in zijn eerste drie holes. Daarna verspeelde Huizing echter zijn kans op de zege met twee mindere holes. Hij maakte een bogey op hole vijf en liet daarna een double bogey op hole zes bijschrijven. 

Ondanks een goed herstel - Huizing maakte in het verloop van de ronde nog vijf birdies - waren er net te veel foutjes die de kans op de winst onmogelijk maakten. De Soestenaar besloot zijn ronde wel uitstekend met een birdie, waardoor hij het toernooi als solo vijfde afsloot, in plaats van die plek te moeten delen met vier anderen.

De winnaar van het toernooi moest uiteindelijk komen uit een play-off tussen twee getalenteerde Zuid-Afrikaanse spelers. Brandon Stone en Haydn Porteous eindigden beiden op -17, maar in de verlenging bleek Porteous nog wat speciaals in huis te hebben. De 20-jarige speler van Modderfontein GC holede op de eerste play-off hole zijn tweede slag op een par-4 uit en pakte daarmee zijn eerste zege. 

Maarten Lafeber sloot het toernooi na een niet al te beste ronde 75 (+3) af als gedeeld 54ste.

Challenge Tour Leaderboard


}