Topgolf

Ambitieuze Daan Huizing heeft zin in nieuw seizoen: 'Ik wil top-50 eindigen in de Race to Dubai'

Daan Huizing is ervan overtuigd dat hij dit jaar een volgende grote stap kan maken in zijn carrière. De 33-jarige golfer start donderdag in de Dubai Desert Classic, een met 9 miljoen dollar gedoteerd Rolex Series-toernooi. "Ik wil in de top-50 eindigen van de jaarranglijst zodat ik me kwalificeer voor het DP World Tour Championship in Dubai november."
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Huizing is al sinds 3 januari in Dubai om zich in ideale omstandigheden voor te bereiden. Afgelopen seizoen eindigde hij op de honderdste plaats op de jaarranglijst. In gesprek met GOLF.NL zegt Huizing dat zijn doel is om ook aan het einde van dit seizoen een groot toernooi in de woestijnstaat te spelen.

Vanwege een nekblessure stond hij in de zomer een tijd aan de kant en kon hij slechts 24 toernooien spelen. In zijn laatste toernooi, de Qatar Masters, stelde hij zijn tourkaart definitief veilig met een knappe zestiende plaats. "Aan het einde van het vorige seizoen ben ik steeds beter gaan spelen, die lijn hoop ik door te trekken."

Huizing veranderde een aantal dingen in zijn swing. "Ik had een heel stijve rechterarm, die is nu meer ontspannen. Ik kom daardoor veel beter in mijn posities en sla de bal een stuk makkelijker."

Extra meters

Een longhitter zal Huizing nooit worden maar hij zegt zeker niet kort meer te zijn van de tee. "Ik heb hard aan mijn fysiek gewerkt en blijf dat ook doen. Qua afstand met de driver ben ik inmiddels gemiddeld op de tour en soms zelfs bovengemiddeld. Iedere golfer wil verder slaan, dat geldt ook voor mij, maar afstand is geen probleem meer dus als een gek jagen op extra meters ga ik zeker niet doen."

Putten was afgelopen seizoen niet heel slecht, maar niet wat ik gewend ben

Huizing eindigde afgelopen seizoen op plek 43 in de categorie Strokes Gained Putting. Veel spelers op de DP World Tour zouden daar best tevreden mee zijn, maar Huizing niet. "Putten is altijd mijn grote kracht geweest. Het was afgelopen seizoen niet heel slecht, maar niet wat ik gewend ben. Ik ben nog een klein beetje zoekende met het putten."

Aan het einde van 2023 had Huizing een functioneringsgesprek met zijn caddie Daniëlle, die tevens zijn vrouw en manager is. Hoe dat afliep? Bekijk de video hierboven.

Lees meer over
DP World Tour Topgolf