Spelers

Spelerslijst

Ook dit jaar heeft het KLM Open weer een bijzonder sterk deelnemersveld. De spelerslijst bevat Major-winnaars, Ryder Cup sterren, fantastische Nederlandse amateurs, oud-winnaars en nieuw talent. Een absoluut feest voor de golfliefhebber. Ben je benieuwd welke spelers er dit jaar allemaal komen? Bekijk hier de volledige spelerslijst.

Volledige spelerslijst

Lee Westwood

Lee Westwood heeft gedurende zijn carrière 23 titels gewonnen op de Europese Tour, de eerste in 1996. In 1999 was hij al eens de beste op het KLM Open. In 2010 was Westwood degene die Tiger Woods na jarenlange overmacht opvolgde als nieuwe nummer 1 op de World Golf Ranking. De Engelsman kwam 10 keer voor Europa uit in de Ryder Cup waarvan Team Europa 7 keer won.

Land: Engeland
Geboorteplaats: Worksop
Geboortedatum: 24 april 1973
Lengte: 183cm
Gewicht: 89 kg
Interesse: Films, snooker, auto’s, Nottingham Forest FC

Instagram: @westwood_lee
Twitter: @WestwoodLee

Player ID European Tour

Andrew ‘Beef’ Johnston

Johnston, die van een gedeeltelijke Jamaicaanse afkomst is, begon op zijn vierde met golfen samen met zijn vader en broers en zussen in een lokale chip- en putt-baan en trad later toe tot de North Middlesex Golf Club, die vandaag de dag nog steeds zijn thuisclub is. Hij werd professioneel in 2009 en in 2011 beleefde ‘Beef’ een doorbraakseizoen. In 2016 won hij zijn eerste grote titel tijdens het Open de España. In hetzelfde jaar werd Johnston dé publiekslieveling tijdens het British Open waarin hij achtste werd. Tweemaal eerder speelde hij het KLM Open, in 2012 en 2015, waarbij hij beide keren de cut haalde en in 2015 tekende voor een 23ste plaats.

Land: Engeland
Geboorteplaats: London
Geboortedatum: 18-02-1989
Lengte: 178 cm
Gewicht: 102 kg

Instagram: @beefgolf
Twitter: @BeefGolf

Player ID European Tour

Shubhankar Sharma

Shubhankar Sharma werd in 2017 de jongste Indiase speler ooit – met meer dan zes jaar verschil – die een wedstrijd op de Europese Tour won door de Joburg Open op zijn naam te schrijven toen hij nog maar 21 jaar oud was. 2 maanden later voegde hij al zijn tweede wedstrijd op de Europese Tour toe aan zijn palmares: hij won de Maybank Championship.

Land: India
Geboorteplaats: Jhansi
Geboortedatum: 21-07-1996
Lengte: 178cm
Gewicht: 75 kg
Interesse: Voetbal, basketbal en hiphop muziek

Instagram: @shubhankar2196
Twitter: @shubhankargolf

Player ID European Tour

Martin Kaymer

Martin Kaymer schreef in 2010 het KLM Open op zijn naam en is de laatste tien jaar een van Europa’s grootste golfers. Hij won twee Majors (PGA Championships en US Open), The Players Championships en was een waardevolle spelers voor Europa in de afgelopen Ryder Cups. Tevens was Kaymer nummer één van de wereld.

Land: Duitsland
Geboorteplaats: Dusseldorf
Geboortedatum: 28 december 1984
Lengte: 184 cm
Gewicht: 74 kg
Interesse: Voetbal en basketbal

Instagram: @martinkaymer59
Twitter: @MKaymer59

Player ID European Tour

Romain Wattel

Romain Wattel is dit jaar de titelverdediger op het KLM Open. Vorig jaar won de Fransman zijn eerste titel op de Europese Tour door na vier dagen op een score van -15 uit te komen op The Dutch in Spijk. Wattel viel al op op jonge leeftijd; in 2010 was hij pas de vijfde amateur die een Challenge Tour wedstrijd wist te winnen.

Land: Frankrijk
Geboorteplaats: Montpellier
Geboortedatum: 10 januari 1991 (27 jaar)
Lengte: 175 cm
Gewicht: 73 kg
Interesse: Sport, muziek, bioscoop

Instagram: @romainwattel
Twitter: @WattelRomain

Player ID European Tour

Ross Fisher

Ross Fisher leerde golfen op een van de beroemdste banen van de wereld, The Wentworth Club in Surrey. De Engelsman is één van de acht oud-winnaars die dit jaar deelneemt aan het KLM Open. In 2007 was hij al eens de beste, het was destijds zijn eerste overwinning op de Europese Tour. Inmiddels staat de teller op vijf overwinningen. In 2010 won Fisher met Team Europa de Ryder Cup. Dit jaar doet hij voor de dertiende keer meer aan het KLM Open.

Land: Engeland
Geboorteplaats: Cheam
Geboortedatum: 22 november 1980 (37 jaar)
Lengte: 191 cm
Gewicht: 76 kg
Interesse: Auto’s, films

Instagram: @rossfisherpga
Twitter: @RossFisher

Player ID European Tour

Eddie Pepperell

Eddie Pepperell beleeft dit seizoen zijn grote doorbraak. In februari won de nummer 3 van het KLM Open van vorig jaar de Commercial Bank Qatar Masters, zijn eerste overwinning op de Europese Tour. Op de major van het British Open verraste Pepperell met een 6e plaats, op de laatste dag had hij met 6 onder par de beste ronde van de dag.

Land: Engeland
Geboorteplaats: Oxford
Geboortedatum: 22 januari 1991 (27 jaar)
Lengte: 178 cm
Gewicht: 90 kg
Interesse: Voetbal, Chelsea, sport

Twitter: @PepperellEddie

Player ID European Tour

Chris Wood

Chris Wood is een graag geziene gast op het KLM Open. Hij doet dit jaar maar liefst voor de 11e keer op rij mee aan het KLM Open. Zijn beste resultaat boekte hij vorig jaar, toen hij 9e werd. In totaal won Wood 3 keer op de Europese Tour, waarvan de grootste overwinning het prestigieuze BMW PGA Championship in 2016 was.

Land: Engeland
Geboorteplaats: Bristol
Geboortedatum: 26 november 1987 (30 jaar)
Lengte: 198 cm
Gewicht: 90 kg
Interesse: Auto’s, mountainbiken, muziek, voetbal

Instagram: @chris3wood
Twitter: @Chris3Wood

Player ID European Tour

Kevin Stadler

Kevin Stadler is sinds 2002 golfprofessional en komt voornamelijk uit op de PGA Tour. Toch wist Stadler ook al eens te winnen op de European Tour; in 2006 was hij de beste bij de Johnnie Walker Classic. Het grootste succes uit zijn carrière behaalde hij in 2014 toen hij zijn enige titel op de PGA Tour won, het Phoenix Open. De laatste jaren heeft ‘’Smallrus’’ weinig kunnen spelen vanwege een breuk in zijn linkerhand. Nu is hij weer op de weg terug.

Land: Verenigde Staten
Geboorteplaats: Reno
Geboortedatum: 5 februari 1980 (38 jaar)
Lengte: 178 cm
Gewicht: 110 kg
Interesse: Hockey, voetbal, lezen

Padraig Harrington

Padraig Harrington is een grote naam in de golfwereld. Hij won 3 majors; twee keer het Brits Open en één keer het PGA Championship. De Ier was de eerste Europeaan die twee Majors achter elkaar won en de eerste Europeaan die het Brits Open twee keer achter elkaar won sinds 1906. In totaal won Harrington 15 keer op de Europese Tour. Zijn laatste titel was de Portugal Masters in 2016.

Land: Ierland
Geboorteplaats: Dublin
Geboortedatum: 31 augustus 1971 (46 jaar)
Lengte: 186 cm
Gewicht: 86 kg
Interesse: Familie, films, sport

Instagram: @padraigharrington
Twitter: @padraig_h

Player ID European Tour

Angel Cabrera

Ángel Cabrera doet dit jaar voor de zesde keer mee aan het Dutch Open, maar zijn laatste deelname dateert alweer van 2000. Zijn beste resultaat behaalde hij in 1997 en 2000, toen hij derde werd. ‘El Pato’ heeft vijf titels op de Europese Tour op zijn naam staan, waarvan twee majors; in 2007 was hij de eerste Argentijn die het US Open won (en de tweede Argentijn die een major won) en in 2009 won hij The Masters Tournament.

Land: Argentinië
Geboorteplaats: Córdoba
Geboortedatum: 12 september 1969 (48 jaar)
Lengte: 185 cm
Gewicht: 120 kg
Interesse: Voetbal

Instagram: @angelcabreragolf
Twitter: @cabrera_pato

Player ID European Tour

Kiradech Aphibarnrat

Kiradech Aphibarnrat won in 2013 als 23-jarige zijn eerste wedstrijd op de Europese Tour, het Maleisisch Open. Dit jaar won hij al de ISPS Handa World Super 6 Perth. In totaal heeft hij nu 4 zeges op de Europese Tour. Vorig jaar viel Aphibarnrat ook al op op het KLM Open, hij werd toen uiteindelijk 9e.

Land: Thailand
Geboorteplaats: Bangkok
Geboortedatum: 23 juli 1989 (29 jaar)
Lengte: 172 cm
Gewicht: 104 kg
Interesse: Sport, raceauto’s

Instagram: @kiradech_arm
Twitter: @kiradech

Player ID European Tour

Onze partners

Bekijk alle sponsors