Nieuws

Sweetspot: honden op de golfbaan? Als het op The Old Course mag... 

Honden mee met een rondje golf. Als het kan op St. Andrews, dan kan het overal. Welkom bij Sweetspot. Hier vind je leukste filmpjes, gekke nieuwtjes en niet-alledaagse berichten. Tips zijn welkom. Stuur ze naar redactie@golf.nl.
Beeld: Frederik Rosar via Unsplash

Beeld: Frederik Rosar via Unsplash

Sweetspot

[swiet-spot] • Engels

Betekenis in golftaal: het midden van het clubblad. Oftewel: de beste plek op je veertien clubs waar je de bal moet raken. Moet je wel goed mikken natuurlijk.

Honden geen bezwaar

Er zijn honden die op commando kunnen kakken of enkel hun 'nummer 2' lozen op vaste plaatsen. Als je een hond van tevoren de behoeftes laat doen, kan je trouwe viervoeter met een gerust hart mee naar de golfbaan. Het ene hondenras is er misschien meer geschikt voor dan het andere, maar dat weten de baasjes vast zelf het beste in te schatten.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Old Course St. Andrews

In het Verenigd Koninkrijk is het meer regel dan uitzondering dat je met een hond de baan in mag. Lekker los, rennen, dollen, apporteren. Niks is er te gek. Je wordt er bijna raar aangekeken als je er zónder hond op de eerste tee verschijnt. Zelfs twee weken voordat The Open er in 2022 plaatsvond, was het een groot feest voor kwispelende viervoeters.

Goed gekleed

Alles valt of staat natuurlijk met de kledingvoorschriften. Zeg nou eerlijk, een goedgeklede hond als deze is toch niet te weigeren?

Sweetspot golf goed gekleed
Beeld: X - @CraigBaird

Joost Luiten en zijn hond Bunker

Ook Joost Luiten neemt elke ronde zijn 'hond' mee. Bunker waakt vol trots over zijn driver.

Joost Luiten hond Bunker - China Open
Beeld: Getty Images
Lees meer over
Fun