Stap 3: Naar handicap 36 les 5

Acht golfers hebben zich op initiatief van Golfclub Amelisweerd en GOLF.NL aangemeld voor Stap 3 uit het 9-stappenplan van De Golf Academie. Deze cursus bestaat uit tien lessen van anderhalf uur en het doel is om handicap 36 te behalen. We volgen de ontwikkelingen van de deelnemers met video's en in de GOLF.NL Weekly.

In de vijfde les is er een par-4-test en wordt er verder gewerkt aan de swing. Wat vond pro Egbert van de vijfde les? “Mij valt op dat het voor de golfers nog lastig is om snelheid, richting en vlucht- & rolverhouding bij het korte spel in te schatten. Het doen van testen zal dus vaker terugkomen. Ik denk eraan om iedere  les een half uurtje een shortgamecircuitje te doen om zo een beter referentiekader voor het shortgame op te bouwen. Uiteindelijk moeten we op een  gemiddelde score van 3 op de test uitkomen.”

In de omgeving van De Golf Academie zet Egbert de belangrijkste punten van les 5 op een rij.

Shortgame

Veelvuldig en gevarieerd oefenen is belangrijk om een referentiekader voor voor het lopen van de bal op de green op te bouwen en voor feeling met de vlucht- en rolverhouding bij het chippen.

Swing

Bij de swing was over het algemeen de grip en de setup in orde. Bij het slaan met een metalwood moet je goed letten op de balpositie. Die is aan de binnenkant van de linkervoet. Let erop dat de schouderlijn parallel blijft aan de speellijn.

Huiswerk:  

 Putten, oefening 1: Uphill Downhill putt

 Putten, oefening 2: Rollend lijntje

 Putten, oefening 3: Breakpoints

 Doe de Par-4-test (gemiddelde score van 4 is het doel): klik hier om de test te bekijken en te printen.


  • Paginadatum 13 juni 2016