Bron: GOLF.NL

Beter scoren met Joost Luiten. Flopshot!

Chippen
Oefenen, trainen en uitdagen met Joost Luiten! Leer van de beste golfer van Nederland in een nieuwe serie instructie-video’s. Dit keer: hoe speel je dat lastige maar leuke flopshot!

In een nieuwe en exclusief voor GOLF.NL opgenomen serie video’s laat Joost Luiten zien hoe hij oefent, wat het verschil is tussen trainen en oefenen, en hoe de winnaar van zes toernooien op de European Tour zichzelf uitdaagt om een nóg betere golfer te worden. Daar kan iedere golfer, van beginner tot lage handicapper, natuurlijk heel veel van leren. Van de driver tot de ijzers, het chippen en het putten, alles komt de komende weken in deze in Dubai opgenomen serie aan bod.

Het flopshot

Het flopshot is niet de makkelijkste slag in golf, maar zoals Joost Luiten het zegt 'het is wel een heel leuke slag en hoe meer je het flopshot traint hoe beter je er in wordt.' Met de juiste basis en een goede ligging is het flopshot prima te doen, ook voor hogere handicappers. Maar je moet natuurlijk wel de juiste techniek weten. Joost laat zien wat de balpositie moet zijn om goed de loft op de club te houden zodat de bal mooi hoog vliegt en met weinig rol bij de vlag landt.


Scoren doe je ook met de app GOLF.NL! Je vindt niet alleen je NGF-pas nu digitaal in de app; je kunt ook scorekaarten makkelijk digitaal invoeren!


Bunker special

Heb je de flopshot onder de knie? Dan doen we je vast ook een plezier met tips voor je bunkerspel. Joost heeft voor de gevorderde golfers – maar natuurlijk voor iedere golfer heel leuk om te zien en om te leren – een speciale techniek voor een korte, hoge bunkerslag waarbij de bal heel snel stopt op de green. 


Meer video's in deze categorie