5

Hoe leer je golfen?

Om (beter) te leren golfen is het goed lessen te nemen bij een golfleraar (of golfprofessional) van de golfschool die op jouw baan aanwezig is.

Het 9-Stappenplan

Veel golfscholen en -professionals hanteren de lesopbouw van het 9-Stappenplan. Met dit plan heeft de NGF (Nederlandse Golf Federatie) in samenwerking met de PGA Holland (Professional Golfers Association) en de NVG (Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties) een methodiek ontwikkeld waarmee je zelf kunt bepalen hoe je je wilt ontwikkelen. Wil je vooral plezier hebben op de golfbaan, dan kan dat al in Stap 1 of 2. Als je meer ambitie hebt, kun je nog beter worden via een goede begeleiding van de golfprofessional.

Wil je vooral plezier hebben op de golfbaan, dan kan dat al in Stap 1 of 2.

De Golf Academie

De Golf Academie is het online verlengstuk van je lessen volgens het 9-Stappenplan. Net als in de boekjes staan hier oefeningen en informatie die je beter maken. Op de website van De Golf Academie kun je ook je eigen vorderingen bijhouden en kan de golfprofessional aantekeningen maken en specifieke oefeningen aangeven die aansluiten op het niveau dat je op dat moment hebt. Ook als je op je tablet of smart phone kijkt, is de site overzichtelijk en gebruiksvriendelijk.

  • Paginadatum 21 september 2015
  • Auteur Redactie GOLF.NL