Beeld: Golfsupport.nl
Tours

LPGA Tour

Beeld: Golfsupport.nl
De LPGA Tour in de Verenigde Staten is het belangrijkste wedstrijdencircuit in vrouwengolf. Na Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel kwalificeerde Anne van Dam zich eind 2018 als derde Nederlandse speelster ooit voor deze tour.

De LPGA Tour is het toernooiencircuit waar de beste golfsters van de wereld spelen. Anne van Dam, de beste golfster van Nederland, speelt in 2019 voornamelijk op de LPGA Tour. Ze veroverde in november 2018 tijdens de Qualifying School speelrecht voor de LPGA Tour. Nederlandse speelsters als Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel bewandelden ook die weg en speelden in hun carrière met wisselend succes enkele seizoenen op het Amerikaanse circuit.

Op de speelkalender van de LPGA Tour prijken in 2019 33 toernooien, die gespeeld worden in twaalf verschillende landen, het merendeel natuurlijk in de Verenigde Staten. In totaal is er meer dan zeventig miljoen dollar prijzengeld te verdienen. 

Golf is in de Verenigde Staten ook een belangrijke sport op colleges en universiteiten, waardoor het opleidingsniveau in de VS ook een stuk hoger ligt. Veel talenten kiezen er ook voor om studie en golf te combineren in de Verenigde Staten om daarna de sprong te wagen naar het professionele golf. 


Spelersprofiel

Tiger Woods

Tiger Woods won in 1997 als jongste speler en eerste zwarte golfer ooit The Masters, door velen en zeker de Amerikanen gezien als het summum in golf. Wat volgde was een jarenlange dominantie van de Amerikaan in het professionele golfcircuit. Woods wordt voor een groot deel verantwoordelijk gehouden voor de enorme (financiële) groeispurt die de golfsport na zijn entree maakte.
Lees meer
Beeld: Golfsupport
Tours

European Tour

De European Tour is in Europa het belangrijkste toernooiencircuit voor professionele golfers. Bijna wekelijks is er een toernooi. Inmiddels heeft de European Tour zijn territorium uitgebreid naar Azië en Afrika, waar ook elk jaar toernooien voor het klassement van de European Tour worden gespeeld.
Lees meer

Meer over LPGA Tour

Beeld: Ladies European Tour
Spelersprofiel

Anne van Dam

Anne van Dam (1995) is de beste Nederlandse golfster. De Arnhemse speelt op de LPGA Tour, het hoogste niveau wereldwijd. Anne wordt alom geroemd om haar prachtige swing en spectaculaire drives.
Lees meer
Lees meer over
PGA Tour