Beeld: Getty Images
Topgolf

Topspelers

Beeld: Getty Images
Elke sport heeft zijn helden. Zo ook de golfsport. Iconen die vanwege hun prestaties inspireren en een voorbeeld kunnen zijn voor beginnende golfers, jong en oud. Tiger Woods is de grootste golfer van de laatste decennia. De topspelers Joost Luiten en Anne van Dam zijn onze nationale golfhelden.
Beeld: Getty Images
Spelersprofiel

Joost Luiten

Joost Luiten is al enige jaren de beste golfer van Nederland, die zich bijna wekelijks op het hoogste niveau meet met de wereldtop. Met zes zeges op de European Tour wordt hij algemeen beschouwd als de meest succesvolle golfer die Nederland heeft voortgebracht.

Lees meer
Beeld: Ladies European Tour
Spelersprofiel

Anne van Dam

Anne van Dam (1995) is de beste Nederlandse golfster. De Arnhemse speelt op de Ladies European Tour (LET), het hoogste niveau in Europa, en de LPGA Tour, het hoogste niveau wereldwijd. Anne wordt alom geroemd om haar krachtige swing en verre drives.
Lees meer
Spelersprofiel

Tiger Woods

Tiger Woods won in 1997 als jongste speler en eerste zwarte golfer ooit The Masters, door velen en zeker de Amerikanen gezien als het summum in golf. Wat volgde was een jarenlange dominantie van de Amerikaan in het professionele golfcircuit. Woods wordt voor een groot deel verantwoordelijk gehouden voor de enorme (financiële) groeispurt die de golfsport na zijn entree maakte.
Lees meer