Beeld: Getty Images
Big Green Egg Open

Big Green Egg Open: wie spelen er mee?

Beeld: Getty Images
Naast Europese topgolfsters doen er natuurlijk ook Nederlandse speelsters mee aan het Big Green Egg Open op de Rosendaelsche Golfclub (14 t/m 17 juli). Hoe ziet het deelnemersveld eruit, wie zijn deze topspeelsters en op wie moeten we zeker letten?

Om te beginnen met de grote favorieten, zien we twee Europese topgolfsters die op de LPGA en LET succesvol zijn. Met plekken rond de 20 en 30 van de wereldranglijst zijn de schijnwerpers op hen gericht.

Anna Nordqvist

De 34-jarige Zweedse Anna Nordqvist draait al heel wat jaren mee op zowel de LET als de LPGA tour. Ze speelde maar liefst 7 Solheim Cups, waarvan ze er 4 won met team Europa. Ook heeft ze drie majors op haar naam staan: de LPGA Championship (2009), de Evian Championship (2017) en het Brits Open (2021). Daarmee is ze de enige niet-Amerikaanse die drie majors in drie verschillende decennia op haar naam heeft staan. Nordqvist staat momenteel rond plek 20 op de wereldranglijst.

Anna Nordqvist

Charley Hull

Charley Hull (op de foto bovenin) is een populaire Engelse topgolfster (223k volgers op Instagram!) met een plek rond de 30 op de wereldranglijst. Ze begon op zeer jonge leeftijd met golfen en was in 2013 met haar 16 jaar de jongste deelneemster ooit in de Solheim Cup. Datzelfde jaar werd ze uitgeroepen tot LET Rookie of the Year. Een goede start van haar professionele carrière, waarin ze sindsdien drie toernooien won op de LET, één toernooi op de LPGA Tour en 6 top-10 plekken noteerde in de majors.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een bericht dat is gedeeld door @charley.hull

Nederlandse speelsters

Op de bevestigde deelnemerslijst zijn drie Nederlandse professionals terug te vinden: Dewi Weber, Pasqualle Coffa en Romy Meekers.

Dewi Weber

De Groningse Dewi Weber studeerde aan en golfte voor de Universiteit van Miami, speelde drie jaar op de Symetra Tour en veroverde dit jaar voor het eerst vol speelrecht voor de LPGA. Tot haar grote successen behoren onder andere 12 top-10 plekken op de Symetra Tour en het winnen van het prestigieuze Copa Sotogrande op La Reserva (Spanje) in 2015.

Pasqualle Coffa

Pasqualle Coffa neemt voor de tweede keer deel aan het Big Green Egg Open. De ambitieuze Coffa groeide op in de paardensport en begon pas vrij laat, op haar zestiende, met golf. Vanaf dat moment maakte ze een razendsnelle ontwikkeling door. Voorlopig hoogtepunt in die ontwikkeling is haar 12e plaats in het Jabra Ladies Open op de Ladies European Tour.

Romy Meekers

Ook de Utrechtse Romy Meekers zien we terug in Arnhem. Zij veroverde in februari nog een mooie 5e plek op de SuperSport Ladies Challenge (onderdeel van de Sunshine Ladies Tour in Zuid-Afrika).

Het volledige deelnemersveld van het Big Green Egg Open is te vinden op de pagina van de Ladies European Tour. De lijst met bevestigde deelnemers wordt continu geüpdatet in aanloop naar het toernooi.

Spelformat biedt kansen aan 30 talenten

Het format van het toernooi is bijzonder: topspelers spelen samen in een team met amateurs, onder wie ook een groot aantal getalenteerde jeugdspelers. Dankzij het Golf Team Holland Talent Fund krijgen 30 jeugdspelers de kans om mee te spelen in de Player Experience op de laatste twee dagen van het toernooi. Deze speelrechten zijn te verdienen in een aantal nationale toernooien.

Kom ook!

Wil je deze mooie strijd in het internationale vrouwentopgolf van dichtbij bekijken? Dat kan. Je bent welkom op De Rosendaelsche Golfclub in Arnhem van 14 tot en 17 juli. Er valt, naast topgolf, van alles te beleven. De tickets zijn gratis!

Big Green Egg Open tickets
Lees meer over
Toernooien LET