Beeld: Beeld: Tristan Jones (LET)
Big Green Egg Open

Big Green Egg Open: wie spelen er mee?

Beeld: Beeld: Tristan Jones (LET)
Naast Europese topgolfsters doen er natuurlijk ook Nederlandse speelsters mee aan het Big Green Egg Open op de Rosendaelsche Golfclub (30 juni t/m 3 juli). Hoe ziet het deelnemersveld eruit, wie zijn deze topspeelsters en op wie moeten we zeker letten?

Nederlandse speelsters

Op de bevestigde deelnemerslijst zijn nu (laatste update 18 juni) vier Nederlandse professionals en twee topamateurs terug te vinden: Dewi Weber, Romy Meekers, Pasqualle Coffa en Zhen Bontan en de talenten Lauren Holmey en Anne-Sterre den Dunnen.

Dewi Weber

Dewi Weber (25 jaar) is vanuit Golf Team Holland actief op de Symetra Tour in Amerika. Via deze tour hoopt zij zich te kunnen plaatsen voor de LPGA Tour. Voordat zij actief werd als professional, kwam Weber in actie voor de Oranje Dames van de NGF. Als amateur schreef zij een aantal Nationaal Opens op haar naam en als junior in 2013 het NK Matchplay. Ze is blij om speciaal voor het Big Green Egg Open naar Nederland af te reizen. Bekijk hier een reportage met Dewi Weber vanuit Miami.

Romy Meekers

De 23-jarige Romy Meekers maakte na een succesvolle amateurcarrière met onder andere winst in het Nationaal Open de overstap naar de pro’s. Afgelopen mei eindigde de Utrechtse in het Investec South African Women’s Open, het eerste toernooi dat ze speelde als professional op de Ladies European Tour, in de top 30. Lees hier: 18 vragen aan Romy Meekers.

Pasqualle Coffa

De 24-jarige Pasqualle Coffa golft pas 7 jaar en is momenteel actief op de LET Access Series. Coffa speelt op die tour samen met Romy Meekers (eveneens Golf Team Holland) voor speelrechten op het hoogste niveau in Europa: de Ladies European Tour. Lees hier: 18 vragen aan Pasqualle Coffa.

Zhen Bontan

Zhen Bontan (23) heeft een invite gekregen en krijgt namens de NGF ook een uitgelezen kans om op het hoogste Europese niveau mee te spelen. Ook zij speelt nu op de LET Access Series. Lees hier: 18 vragen aan Zhen Bontan.

De twee zeer getalenteerde Nederlandse amateur-speelsters  Anne-Sterre Den Dunnen en Lauren Holmey komen met een 'invite' in actie in het theater van de Rosendaelsche Golfclub.

Lauren Holmey

Holmey begon met golf toen ze vijf jaar oud was. Het 18-jarige toptalent heeft een Franse vader en een Nederlandse moeder en woont ten zuiden van Parijs. Vijf jaar geleden koos ze voor spelen voor Nederland “omdat de organisatie vanuit de NGF perfect was en de andere meisjes heel leuk waren.” Holmey won het NK Strokeplay tot 15 jaar, tot 18, tot 21 en veroverde in 2020 op Golfclub Houtrak de titel in het “grote” NK Strokeplay. Lees hier: Topper in de dop: Lauren Holmey.

 

Anne-Sterre den Dunnen

 

Anne-Sterre den Dunnen won op 13-jarige leeftijd al het clubkampioenschap Matchplay op haar homecourse Houtrak. Inmiddels speelt het 17-jarige toptalent van een indrukwekkende handicap +5.5. Vorig jaar eindigde Den Dunnen op een fraaie achtste plaats in het European Ladies' Amateur Championship in Slovenië. De in Almere woonachtige Den Dunnen gaat in 2022 in de VS golf en studie combineren aan Wake Forest, een van de meest gerenommeerde universiteiten op golfgebied. Beluister hier de Podje Golf-aflevering met Anne-Sterre den Dunnen.

Oud-winnaressen

In 2015 vond het Dutch Ladies Open voor het laatst plaats op Nederlandse bodem. Toen won de inmiddels gestopte Christel Boeljon. Er staan wel twee andere oud-winnaressen op de deelnemerslijst. De Schotse Kylie Henry won in 2014 op The International en de Britse Florentyna Parker was de winnares in 2010 op Golfbaan Broekpolder.

Speelsters om te volgen

Emily Kristine Pedersen (foto boven) heeft zich aangemeld; zij was in 2020 de beste speelster van Europa. Onze zuiderburen hebben twee speelsters aan de start: Manon De Roey en Lien Willems. Als het even meezit maakt de Schotse Carly Booth indruk met haar golfspel èn een soepele radslag, flik-flak of handstand op de tee. Booth won in 2019 het Tipsport Czech Ladies Open en in 2012 schreef zij twee andere LET-toernooien op haar naam.


Ook Amy Boulden is een naam om in de gaten te houden. De speelster uit Wales won in 2020 het VP Bank Swiss Ladies Open dat in het coronajaar als een van de weinige toernooien wel doorging. De Zuid-Afrikaanse Lee-Anne Pace kende in 2013 en 2014 hoogtijdagen toen zij eerste werd in een aantal toernooien van de LET en LPGA (Amerikaanse tour).

Het volledige deelnemersveld van het Big Green Egg Open is te vinden op de pagina van de Ladies European Tour. 

Spelformat biedt kansen aan 30 talenten

Het format van het toernooi is bijzonder: topspelers spelen samen in een team met amateurs, onder wie ook een groot aantal getalenteerde jeugdspelers. Dankzij het Golf Team Holland Talent Fund krijgen 30 jeugdspelers de kans om mee te spelen in de Player Experience op de laatste twee dagen van het toernooi. Deze speelrechten zijn te verdienen in een aantal nationale toernooien. Over de jeugdspelers volgt ook later meer.

Lees meer over
Toernooien LET