Big Green Egg Open

Big Green Egg Open: wie spelen er mee?

Naast Europese topgolfsters doen er natuurlijk ook Nederlandse speelsters mee aan het Big Green Egg Open op de Rosendaelsche Golfclub (14 t/m 17 juli). Hoe ziet het deelnemersveld eruit, wie zijn deze topspeelsters en op wie moeten we zeker letten?

Om te beginnen met twee aansprekende namen, zien we twee populaire Europese topgolfsters die op de LPGA en LET succesvol zijn.

Anna Nordqvist

De 34-jarige Zweedse Anna Nordqvist draait al heel wat jaren mee op zowel de LET als de LPGA tour. Ze speelde maar liefst 7 Solheim Cups, waarvan ze er 4 won met team Europa. Ook heeft ze drie majors op haar naam staan: de LPGA Championship (2009), de Evian Championship (2017) en het Brits Open (2021). Daarmee is ze de enige niet-Amerikaanse die drie majors in drie verschillende decennia op haar naam heeft staan. Nordqvist staat momenteel rond plek 20 op de wereldranglijst.

Anna Nordqvist

Catriona Matthew

Matthew is een oudgediende op de LET en LPGA Tour. De 52-jarige Schotse, met de bijnaam ‘Beany’, werd in 1995 professional. Sindsdien won ze zes toernooien op de Ladies European Tour en vier op de LPGA, waaronder het Women's British Open in 2009. Ze staat tegenwoordig rond plek 450 op de wereldranglijst, maar gezien haar ruime ervaring zeker niet uit te vlakken voor de winst!

Nederlandse speelsters

Op de bevestigde deelnemerslijst zijn twee Nederlandse professionals terug te vinden: Pasqualle Coffa en Romy Meekers.

Pasqualle Coffa

Pasqualle Coffa neemt voor de tweede keer deel aan het Big Green Egg Open. De ambitieuze Coffa groeide op in de paardensport en begon pas vrij laat, op haar zestiende, met golf. Vanaf dat moment maakte ze een razendsnelle ontwikkeling door. Voorlopig hoogtepunt in die ontwikkeling is haar 12e plaats in het Jabra Ladies Open op de Ladies European Tour.

Romy Meekers

Ook de Utrechtse Romy Meekers zien we terug in Arnhem. Zij veroverde in februari nog een mooie 5e plek op de SuperSport Ladies Challenge (onderdeel van de Sunshine Ladies Tour in Zuid-Afrika).

Het volledige deelnemersveld van het Big Green Egg Open is te vinden op de pagina van de Ladies European Tour. De lijst met bevestigde deelnemers wordt continu geüpdatet in aanloop naar het toernooi.

Spelformat biedt kansen aan 30 talenten

Het format van het toernooi is bijzonder: topspelers spelen samen in een team met amateurs, onder wie ook een groot aantal getalenteerde jeugdspelers. Dankzij het Golf Team Holland Talent Fund krijgen 30 jeugdspelers de kans om mee te spelen in de Player Experience op de laatste twee dagen van het toernooi. Deze speelrechten zijn te verdienen in een aantal nationale toernooien.

Kom ook!

Wil je deze mooie strijd in het internationale vrouwentopgolf van dichtbij bekijken? Dat kan. Je bent welkom op De Rosendaelsche Golfclub in Arnhem van 14 tot en 17 juli. Er valt, naast topgolf, van alles te beleven. De tickets zijn gratis!

Big Green Egg Open tickets
Lees meer over
LET Toernooien